Световната шампионка по билярд Ясмин Оушън

Красива жена сред много топки

Ирина Иванова 12 May 2011

Красива жена сред много топки

Ясмин е най-известната състезателка по билярд в света. Австрийка, 26-годишна, русокоса, зеленоока и много секси, четирикратна световна шампионка по билярд (включително и веднъж при мъжете), четирикратна европейска шампионка и истинска машина за пари. Казват, че сметката й надхвърля няколко милиона долара. Очите й са стоманени и усещането е, че разговаряш не с красиво момиче на 26 години, а с войник от спецчастите. В България е във връзка с Chivas Billiard Week в столичния билярд клуб Flash. Тъй като не разбирам нищо от билярд, реших да започна с по-прости въпросчета.

Ясмин, кажи ми как се справяш с толкова много топки наведнъж?

Амиии (усмихва се, макар да не съм сигурна, че разбира мръснишките ми асоциации)... това ми е работата, справям се.
А сега по-сериозно – правила ли си секс върху билярдната маса?
Неее (отново се смее)! Тя е само за работа.
Поговорихме за работата ти, сега нещо по-женско. Страхуват ли се мъжете от жени победителки?
Някои - да, някои – не. Това въобще не ме занимава, ако някой се страхува от мен, това си е негов проблем. Не мога да се съобразявам, какво остава да се обвързвам с такъв човек.
Ти самата откога се занимаваш с билярд?
На третия ми рожден ден родителите ми ми подариха портативен детски билярд, а на 6 години започнах да играя в билярд клуба, собственост на нашите. И там ме видя Михаел Нойман, който стана мой треньор и до днес работим заедно.
Четох в твоя сайт, че спазваш много стриктна програма, имам предвид фитнес и специален хранителен режим. Билярдът не изглежда спорт, който изисква поддържане на формата.
Ако играеш за кеф, с цигара в устата и чаша уиски в ръка – да. Но аз съм професионалист. За мен е спорт, не игра. Пътувам повече от 200 дни в годината, това е много изтощително. Пък и самата игра изисква гъвкавост, здрав гръб, бистър ум, точна ръка, съсредоточеност. Добрата форма е суперважна, правя и йога, за да се концентрирам и да дишам правилно. Ако тялото е изморено, няма как ръката да е точна. Билярдът за мен е омагьосваща игра. Заставам до масата, щеката се превръща в продължение на ръката ми – както при добрите стрелци оръжието е продължение на ръката им, – разноцветните топки са пред мен... Всичко друго изчезва.
Каква е диетата ти? Ще ме изненадаш ли с нещо, различно от 2 литра вода на ден, пълнозърнест хляб, салати, риба, пиле?
Не, това е. Само че вместо пилешко ям пуешко и хлябът всъщност е съвсееем мъничко, черен. Позволявам си и някои видове паста с леки заливки, без мазнини. Водата може и да е 3 литра. Има много и различни електролитни напитки. Аз съм известна с това, че се храня вкъщи и сама си готвя. Така знам какво точно ям. Естествено, ходя на ресторанти, но това са изключения. Що се отнася до фитнеса, аз съм дипломиран фитнес инструктор и това е нещо като втора професия за мен.
Наистина ли си киноман?
Киното е друга моя страст. Гледам основно екшъни и трилъри или пък фентъзи, не обичам романтични комедии или пък някакви тежки драми.
Знам, че си суперзвезда в Азия.
Да, така е. Първо, защото по принцип билярдът в Азия – Китай, Индонезия, Корея, Филипините, Тайван, е много популярен спорт, вливат се милиони в него. Ако отвориш някой сайт, можеш да провериш, че повечето от най-добрите състезатели по билярд в света са с типичните азиатски имена. Мен наистина ме харесват, защото съм  различна от тях – като външност, като темперамент. За тях съм екзотична – руса, зеленоока.
А купоните? Ти си само на 26.
Никога не съм била парти гърл. Не може да си професионален спортист и да ходиш на партита, да пиеш, да пушиш до сутринта.
За какво харчиш парите си? Ходиш ли на шопинг?
Не, шопинг в истинския смисъл на думата не практикувам. Например 5 часа да обикалям магазините, това не мога да си го позволя. Обичам бързите коли, те са ми страст. Например „Астън Мартин Ванкуиш“ и въобще „Астън Мартин“.
За какво си мечтаеш?
(отговаря, без да се замисля.) Един ден да бъда най-добрата в света, дори и сред мъжете.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР