Оуен Уилсън

Основният въпрос е: защо? Защо един толкова успешен актьор с купища фенове и непрекъснато растящи хонорари е решил да се самоубие?

31 December 2007

 

Основният въпрос е: защо? Защо един толкова успешен актьор с купища фенове и непрекъснато растящи хонорари е решил да се самоубие? В началото из жълтата преса плъзват различни отговори – “звезден” каприз, прекаляване с наркотиците или дори самота. Единствено Роджър Ебърт, най-авторитетният американски кинокритик, се осмелява да намекне за онова, което цял Холивуд знае: “А може би е било от любов.” И то, разбира се, от нещастна любов. Я сега си спомнете кой изрита Оуен от леглото си само няколко месеца преди злощастната случка. Кейт Хъдсън, разбира се.

Кейт и Оуен се запознават на снимачната площадка на филма “Аз, ти и Дюпри”. Тя приема ролята в тази глуповата комедия само за да се спаси от мрачните мисли за брачните си проблеми. Двамата със съпруга й Крис (Крис Робинсън е солист на любимата група на Кейт - Black Crowes) наистина изживяват тежък момент, тъй като той не може да понесе блясъка на славата на Кейт, нито ежедневното преследване от папараци и журналисти, нито непрекъснатите подхвърляния на приятелите си, че е станал “господин Кейт Хъдсън”... Заради всичко това Кейт решава да не придружи Крис на поредното турне на групата, а да се снима в какъвто и да е филм.

 И така се озовава на снимачната площадка на “Аз, ти и Дюпри” и среща Оуен Уилсън. Той изпълнява коронната си роля – на пълен идиот. В началото Кейт изобщо не го харесва – висок, дългонос, с конска усмивка. Постепенно обаче той се превръща в любимец на целия екип. Непрекъснато се шегува, прави номера и разведрява обстановката. Двамата с Кейт се сприятеляват, ходят заедно на обяд и кафе. След края на снимките тя просто не знае какво ще прави без Оуен, как ще се върне в дома си, където между нея и мъжа й вече се е установила непреодолима пропаст. Кейт не издържа и една седмица, доскучава й страшно и се обажда на Оуен.

 Кани го на ресторант. Хапват, пийват, а когато излизат на улицата, започват да се целуват и естествено събират дебнещите папараци. Още на другата сутрин целият свят разбира за “новия роман на Кейт Хъдсън.” В това число и съпругът й Крис Робинсън.

На 15 август 2006 г. Кейт и Крис официално обявяват, че ще живеят разделени. Всички са наясно, че виновен за това е Дюпри, т. е. Оуен.

... Когато се случва инцидентът с Оуен, Голди Хоун – майката на Кейт – по всякакъв начин се опитва да скрие от дъщеря си ужасните неща, които жълтата преса пише по неин адрес. Но е невъзможно да скъса всички вестници по света и Кейт така или иначе прочита, че е зла и развратна холивудска кучка, зарязала мъжа си, замаяла главата на чувствителния Оуен Уилсън, а сега захвърлила и него...

Кейт Хъдсън е съсипана от мръсотията, изляла се в пресата. Всъщност само най-близките й хора знаят какво преживява тя в деня, в който с Крис обявяват, че се разделят. В този ден Кейт разбира, че досега е живяла в един идеален свят. Всичко й се отдава с лекота – имала знаменити родители, разкошно детство, успешна кариера (едва 20-годишна тя получава номинация за “Оскар” за ролята си във филма “Почти известни” на Камерън Кроу), щастлива любов... И явно просто е дошъл и нейният ред да опита вкуса на загубата и разочарованието...

През няколкото месеца, които прекарват заедно, Кейт разбира, че зад маската на холивудската звезда Оуен Уилсън се крие неуверено в себе си мамино синче, което изпада в депресия с повод и без повод. И че на нея й харесва да ходят заедно на купони и вечери, да позират пред фоторепортерите, но когато останат насаме, чувства непреодолим студ. Оуен си пада по алкохола, наркотиците, приятелите и в този негов свят Кейт няма място. Освен това Уилсън има склонност към безсмислени самоанализи, но вместо пред опитен психоаналитик, ги прави пред бутилка уиски. Дълго време обаче Кейт се самозалъгва, че е щастлива.

Капката, която прелива чашата и всичко между двамата се сгромолясва, е една папарашка снимка, уловила Оуен в бижутериен магазин. Под нея се мъдри текст: Оуен Уилсън избира годежен пръстен за Кейт Хъдсън. Нелепата истина е, че всъщност той избирал подарък за рождения ден на майка си.

Когато Кейт вижда снимката във вестника, Оуен й казва истината и се измъква с обяснения, че още не е готов за брак. На Кейт й прилошава. Та тя изобщо няма намерение да се жени за него, не иска да е нечия бавачка. Кейт обаче е дълбоко огорчена, че заради този човек е разрушила шестгодишния си брак.

В името на истината разривът с Кейт не разстройва чак толкова Оуен Уилсън. Много повече го тревожи фактът, че не го одобряват за един голям филмов проект, както и че майка му не харесва бижуто, което й подарява. И един ден, надрусан и пиян, Оуен Уилсън просто си прерязва вените. Най-малко мисли за Кейт в този момент.

Всъщност Кейт Хъдсън по някакъв начин също е жертва на тази глуповата (като филма, който ги събира) връзка. Тя решава да се излекува от Оуен с нов мъж и нова любов. Пред очите й попада Декс Шепард, млад комедиен актьор, и Кейт се впуска в тази авантюра с надеждата да забрави и края на брака си, и опита за самоубийство на Оуен, и всичко, което се изписва за нея в пресата. Романът между тях бързо приключва. Сега Кейт се среща с милиардера Рон Баркли, но се грижи сама за тригодишния Райдър, роден от брака й с Крис Робинсън. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР