Английската роза Кийра Найтли

“Английската роза”, както често наричат Кийра, разбра, че ролята на вечната тийнейджърка май започва да й играе лоша шега и внезапно смени имиджа.

Ирина Иванова 31 December 2007

 

“Английската роза”, както често наричат Кийра, разбра, че ролята на вечната тийнейджърка май започва да й играе
лоша шега и внезапно смени имиджа. В новия си филм “Изкупление”* на режисьора Джо Райт, който откри филмовия фестивал във Венеция’2007 г., тя е женствена и секси във великолепна рокля от зелен сатен с умопомрачителен гол гръб. Кльощава е, вярно, но пък е ясно, че сексът продава предимно кльощавите. Затова Кийра реши да покаже, че може да е слаба, но е изкусителна.

 Всъщност след “Изкупление” тя се съблече още два пъти - за рекламата на парфюма Coco Mademoiselle на Chanel, където позира само с шапка върху гърдите и за корицата на U.S.magazine. И макар и в трите случая изразът “снима се гола” да е доста пресилен (най-многото, което си е позволила, всъщност е топлес), малката англичанка не пропусна да извлече максимална полза от това и във всичките си интервюта твърди, че приема тялото си такова, каквото е и не смята да се извинява за бързия си метаболизъм. Той просто се дължал на огнения й темперамент.

Всичко започна миналия януари, когато в британския вестник Daily Mail излезе статия за момиче, починало от анорексия. Към материала бе приложена снимка на Найтли по бански с коментар от майката на починалото момиче: “Ако по-често се публикуваха подобни снимки на звезди, които да подтикнат младите момичета да се грижат за здравето си, моето дете сигурно щеше да бъде живо и здраво.” Разбира се, Кийра заведе дело и в крайна сметка осъди Daily Mail за клевета, но цяла година трябваше да обяснява, че да, в семейството й е имало жени с анорексия, но тя самата не е анорексичка, а просто е слаба по природа, че се храни, но не пълнее и че със здравето й всичко е наред. И тъй като очевидно наистина не може да се позакръгли, актрисата реши да играе ва банк, заряза и гордост, и предразсъдъци и започна да се съблича.

Освен това вече една година Кийра е неразделна с приятеля си Рупърт Френд, с който се запознаха по време на снимките на “Гордост и предразсъдъци”. Английските таблоиди твърдят, че той дори й е предложил брак и че догодина двамата най-вероятно ще се женят. Един от най-забавните клюкарски сайтове – The Hollywood Gossip – съвсем наскоро публикува снимка на Кийра и Рупърт в комплект с възмутена дописка как може всичките папарашки снимки на двойката да ги показват само как вървят хванати за ръце. “Хайде, Рупърт, дай ни материал за клюки, човече!”я, апелира сайтът и безмилостно определя актьора като най-скучното гадже на знаменитост в целия свят. За пример са посочени Джесика Алба и продуцентът Кеш Уорън, които също дълго време само ходели на мачове на NBA заедно, но все пак накрая тя забременяла. Сайтът естествено не пропуска да се пошегува и с хилавостта на англичанката: “Представете си само – докато ние, горките, гледаме само парчета от голотата на Кийра за няколко секунди в “Изкупление”, този Рупърт се наслаждава денонощно на всичките й 36 килограма!”

Може да се каже, че 2007 е годината, в която Кийра Найтли най-после стана истинска жена.

* “Изкупление” тръгва в България на 4 януари

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР