Сватбата като уикенд ваканция

„Моята голяма луда сватба в Правец“ сигурно ще нарекат славното събитие в живота си Силвана и Богдан

Елка Влаховска 03 April 2011

„Моята голяма луда сватба в Правец“ сигурно ще нарекат славното събитие в живота си Силвана и Богдан по алюзия с известния холивудски филм. Да се ожениш край брега на езеро е романтично, но да поканиш 200 души роднини на уикенд ваканция – е, това вече е смело и неочаквано. Никак не е финансово непостижимо обаче, защото целият двудневен купон с много екстри може да излезе на цената на класическа сватба в някой изискан столичен ресторант. Да погледнем сценария на този „филм“.  

епизод първи Слънцето, което поради климатичните дадености огрява Правец почти всеки ден от годината, бавно потъва зад меките хълмове, за да осигури онази приказна светлина, за която фотографите дават живота си. Като в истински холивудски филм под олтар на открито, на брега на красивото езеро младоженците сключват граждански брак (две дами от общината извършват ритуала стегнато и професионално). Снимките за сватбения албум се превръщат в нещо повече от запечатване на мига – те носят магията на артфотографията.  
епизод втори Отец Йоан, легендарна личност в района, посреща младоженците с оглушителен камбанен звън. После започва църковната церемония в скромния храм към манастира „Св. Теодор Тирон“. Построен на мястото на старо тракийско светилище, разрушаван и отново съграждан, храмът носи своя душа, емоционална и гостоприемна като отеца, който го стопанисва. Той води церемонията като one man show - и забавно, и трогателно до сълзи, и много вълнуващо.    
епизод трети В него се появяват героите, които не са присъствали на църковната церемония, с чаша коктейл или вино в ръка на терасата на хотела. Те са имали време да освежат прическите си, да оправят тоалетите и грима си и да се подготвят в хотелските стаи за предстоящия сватбен купон. 
епизод четвърти В голямата бална зала, която може да побере до 380 души на маси на достатъчно разстояние, музиканти на живо и диджей раздвижват купона. Екипът на хотела се движи по ноти - готвачът е много добър, продуктите са пресни. Може да се поръча гурме кухня, може и да е традиционно меню. Но едно от трудно постижимите за сватба неща е налице – храната е винаги поднесена навреме и топла.
епизод пети И тъкмо когато човек е вече леко поизморен от храна и от танци, идва миг на съспенс, като в истински добър филм. Китайски фенери, дълги около метър, се издигат в небето и проблясват над тъмните езерни води. Магично! Минути по-късно вече става комично, защото пътуващи по магистрала „Хемус“ се обаждат в полицията с опасения, че Правец е атакуван масирано от НЛО.
епизод шести Ако говорим за „извънземни“ обаче, ще ги открием в „Шатрата” в 3 през нощта. Култовото заведение, което носи бохемския дух на три поколения, е мястото, където сватбеният купон завършва под 17-метровия купол в ритми според настроението – ретро, латино, чалга, поп. Тук важи правилото: По-добре да търсиш в Google Earth КЪДЕ си пил през нощта, отколкото да видиш във Facebook  КАК. Така че изключваме камерата.
епизод седми Наздраве за „оцелелите“! Те вече закусват, пият фрешове и кафе или са в спа центъра да поплуват или да си направят масаж. За по-уморените е предвиден брънч – между 10 и 14 часа със супички и вкусни ястия. И, уверявам ви, да си поръчаш „шкембенце“ в този час се приема като умилително, а не като умалително. 

В Riu Pravets Resort Golf&Spa сватбеният купон може да започне от 12 ч. с настаняване в хотелските стаи и да завърши с късно освобождаване до 16 ч. на другия ден. Включени са  нощувка за гостите, закуска и ползване на термалната зона в спа центъра на хотела.
За младоженците е предвиден като комплимент ВИП апартамент в хотела с шампанско, цветя и плодове. Сватбената церемония може да се организира навсякъде: стандартно - в хотела или на открито пред езерото, и нестандартно - на острова в езерото на голф игрището (суперекстравагантно), на лодка, на луксозно катерче, в казиното. Девизът на перфектно съгласувания екип на Riu Pravets Resort Golf&Spa е: “Младоженците измислят нещата, дори и ние не знаем какво можем да направим, но ще се радваме да научим“. Информация на тел. 02/960 25 37 или на [email protected]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР