НЕ на глобалното затопляне

Веднага мога да ви изброя няколко причини да обичам зимата.

Свобoда Сидерова 15 February 2011

Веднага мога да ви изброя няколко причини да обичам зимата. Само не мислете, че руските романтици-декабристи или Карл Лагерфелд имат пръст в тази работа. В интерес на истината леденото шоу „Полярна мечка“ есен-зима’10-11 на последния за Chanel издуха конкуренцията, но това е друга тема. Първата причина за любовта ми към Крайния север е палтото от сребърна лисица, което няма къде да демонстрирам освен в този сезон. Втората са ботушите uggs от обърната с гладката страна навън овча кожа (ботушите муфлони на Chanel също не са лоши), рай за многострадалните ми крачета. Третата са подаръците за Свети Валентин. Единственият минус на любимия ми сезон са признаците на т. нар. зимна кожа – усещане за стегнатост, неравен релеф и тенденция към чувствителност. Добрата новина е, че козметолозите изкараха на пазара „антифриз“ срещу замръзване. 



сибириада
Продуктите, преминали бойно кръщение на леда, са must have. Nutritic на La Roche-Posay например е тестван по време на сибирска зима, една от най-враждебните на земята, от дерматолог. Благодарение на 11 липиди от растителни масла изследователят спасява лицето си от измръзване. Както и носовете на четириногите от кучешкия впряг. (!!!) Последното може да е градска легенда, но едва ли би повлияло на качествата на продукта. Според д-р Том Мамоне, директор по изследователска и развойна дейност на Clinique, изпробваният в криокамера антиалергенен хидратант Comfort on Call е „одеяло за върхова сигурност“. Уточнението Nutriboost Ultra Cocooning for very dry skin, т. е. усилване на подхранването с цел обвиване на много сухата кожа в нещо като пашкул, в името на крема Nutridivine на Decleor подсказва, че сте на прав път. N.B. Ако все още вярвате, че от студа влагата в овлажнителите замръзва, проблемът е ваш.

парола: cold

Формулата на днешните колд кремове съчетава възстановяващите и подхранващите качества на класическия вариант, създаден навремето от прочутия фармацевт Гален, в лека и немазна текстура. Поради богатото съдържание от ценни растителни масла и пчелен восък освен през деня за предпазване от неблагоприятни условия (студ, вятър или сух въздух) средствата могат да се използват и вечер. Подходящи са както за възрастни, така и за деца. След Avene, Mustela и Uriage Weleda също направи нов прочит на старинната рецепта. Coldcream не само превръща сухата, раздразнена и деликатна кожа в кадифе, но може да се похвали и с международен
биосертификат Natrue. На практика това значи, че не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители.

богат-беден
Освен наситена текстура думата rich означава, че не сте толкова богати, за да се откажете от обичайния си антиейдж крем. Отговор на сакралния въпрос дали отпечатъкът на времето е обратим при суха кожа дават дневният крем против бръчки Ultra Correction Line Repair на Chanel и кремообразната маска за лице Specialist Comforting Cream на Juvena. Кашмирено меката им текстура с масло от карите буквално потапя лицето в „джакузи“ от влага, оставяйки чувството на комфорт. SOS терапия през зимния сезон, изразяваща се в чудотворно презареждане и възстановяване, дължащо се на каламанси (мускусен лайм), предлага и Dior.

нежност, твоето име е масло
Ботаническите масла са манна небесна за сухата кожа. Органичното Shea Butter на L’Occitane например с 95% масло от карите е универсален боец, който омекотява лицето, устните, лактите, коленeтe и дори стъпалата. Което автоматично го превръща в семеен фаворит. Според тестове масленото вълшебство повишава хидратацията с 30,6% след час. Кралски подарък са ви приготвили и от Carita и Lierac. Познахте, става дума за многофункционално сухо масло. Изисканата смес от няколко вида масла активно подхранва и хидратира не само кожата на лицето и тялото, но и косата. Истинско блаженство, гарантиращо сатенена гладкост, блясък и божествен аромат. При това бързо попива, без да оставя мазен филм.

и сам воинът е воин

Още с раждането си през далечната 1930 г. 8-часовият крем Eight Hour на Elizabeth Arden е обвит в мистерия. Първоначално създаден за да направи краката на спортистките блестящи, кайсиевият балсам, микс от вазелин, бетахидрокси (салицилова) киселина и витамин Е, по слухове се ползва с успех за защита на кожата и в парашутно-десантните части. Неслучайно цяла плеяда звезди, сред които Катрин Зита-Джоунс, Кейт Мос, Пенелопе Крус, се кълнат, че съвременният му вариант е панацея за всичко.

включи отоплението
Ако обичате да ви е топлично през зимата, към греяното вино и чая от шипки с мед прибавете и продукти с термоефект. Топлината, проявяваща се при нанасяне, удвоява „апетита“ на кожата към активните съставки. Ремоделиращият скраб за тяло Thermoactive Talasso на Collistar например е прекрасна възможност да се насладите както на домашна сауна, така и на таласо- и ароматерапия (съставът включва няколко вида морска сол, кафяви водорасли и етерични масла от лавандула и розмарин). Възможностите на загряващия скраб за крака Earth Warming на CND - профилактика при простуда и спасение от безсъние заради студени крайници, пък съперничат с тези на вълнените чорапи. 
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР