какво да ядеш, когато чакаш дете

девет основни принципа на най-добрия хранителен режим за бременни

Свобoда Сидерова 02 September 2009

Четири авторки дават девет основни принципа на най-добрия хранителен режим за бременни. Той е съобразен с последните данни за калориите, лекарствата, хранителните добавки, ролята на целулозата, витамините и т.н. Книгата включва хранителен режим за периода преди бременността, по време на бременността и на кърменето. Както и рецепти за безмесни, наситени с протеини ордьоври, безалкохолни коктейли, натурално подсладени кейкове и десерти. Консултант от българска страна е д-р Мария Генкова-Папазова - доктор по медицина, н.с. I ст. в Института по физиология при БАН, член на Нюйоркската академия на науките.

грижа за бебето за начинаещи
д-р франсис уилямс, booktrading

Всичко, което трябва да знаете, за да можете да държите, храните, пренасяте, преобувате, преобличате, къпете, утешавате и облекчавате бебето до навършването на първата му година. Ще намерите и информация, свързана с имунизациите и с оказването на първа помощ в екстремни ситуации. Ясни и прегледни илюстрации демонстрират по-важните моменти от ежедневните грижи за бебето. Коментарите и напътствията под снимките са лесни за следване и изпълнение. Д-р Уилямс има сериозен стаж в сферата на детското здравеопазване. Това е една от няколкото й книги за здравословно отглеждане на бебето.

болката, овладяване с природни средства
ричард томас, ик кибеа

Книгата ни учи на безопасни лечебни методи при често срещани заболявания като главоболие, мигрена, стрес, простуда, грип, мускулни травми и всъщност представлява пълно ръководство за самопомощ. Показани са чрез четивен текст, цветни илюстрации и графики бързи и ефективни техники за масаж, ароматерапия, хидротерапия, билколечение, хомеопатия, йога и медитация. Илюстрациите ви водят стъпка по стъпка, за отделните заболявания са описани рецепти и дози. Компетентни съвети ви насочват кога да очаквате резултати, при какви симптоми да потърсите консултация с лекар и т.н.

правилата на живота ричард темплар, ик обсидиан

Авторът ни учи как да съставим личния си кодекс за по-добър и по-щастлив живот. Водещите принципи, които той не открива, а ни припомня, помагат да живеем по-пълноценно, да преодоляваме пречките по-лесно, да бъдем по-уравновесени. Така, възстановявайки вътрешната хармония и душевното си равновесие, отстраняваме стреса и неудовлетворението, които са в основата на всички физически заболявания. Стоте правила на Темплър са разпределени в няколко групи - правила за вас, за партньори, за семейство и приятели, за общуване, за гражданите на света, и обхващат пълната социална реализация на всеки човек.

как да отслабнем и да запазим теглото си
ив камерън, ик инфодар

Повечето хора пазят диети, свалят килограми и качват отново дори повече, отколкото са загубили. Авторът ни уверява, че неговата книга е антидот на останалите диети. Той предлага 52 идеи с цел да промени нагласата и начина ни на живот и твърди, че след като го постигнем, ще получим тялото, което желаем. Всяка глава от книгата предлага по една вдъхновяваща идея, която се чете бързо и може да се приложи веднага. Ив Камерън говори от свое име и споделя личния си опит за пътя, по който е минал, докато стигне до всяко от прозренията си. Така написаното не звучи дидактично, а като съвет от приятел.

изцелението
дийпак чопра, ик бард

За първи път са събрани заедно шест от книгите на легендарния лекар, чиято система на лечение се основава на природосъобразни стратегии за балансиране на съзнанието и тялото. По този начин вие ще имате в домашната си библиотека една пълна програма за постигане на идеално здраве. Ще научите как според д-р Чопра можете да преодолеете безсънието, хроничната умора, болестите на сърцето, как да живеете в радост без алкохол, цигари или наркотици, как да регулирате храносмилателната система и да постигнете идеално тегло без болка, стрес и разочарование.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР