изида, излекувай света

Елисавета Александрова-Зангелми успява някак да живее на две места: в Бразилия и в България. В Бразилия е от 1993 г. заради настоящия си съпруг, с когото се запознава на един плаж в Ангола. В африканската държава тя работи 2 години като преподавателка по химия.

Адриана Попова 24 March 2009


Елисавета Александрова-Зангелми успява някак да живее на две места: в Бразилия и в България. В Бразилия е от 1993 г. заради настоящия си съпруг, с когото се запознава на един плаж в Ангола. В африканската държава тя работи 2 години като преподавателка по химия. В България се връща редовно заради дъщеря си, която в скоро време очаква бебе, и заради курсовете, които от 2002 г. води по Изис Сейким - древноегипетска техника за постигане на съвършено здраве. С нея дипломираната в Шуменския университет химичка се запознава в родината на мъжа си. В Бразилия разбрах, че трябва да се занимавам с това, което винаги ми се е правило, не с химия, а с алхимия, и то с истинската алхимия - на душата, казва Елисавета, на която никак не й личи, че е прекрачила прага между 40-те и 50-те. Наскоро в издателство "Кибеа" излезе книгата й "Изис Сейким".



Какво е Изис Сейким и какво общо има с Древния Египет?


Това е система, която използва енергията за хармонизиране на тялото, душата и мисълта и за постигане на здраве и щастие. Преоткрита е през 1980 г. от американеца Патрик Зиглер, докато медитирал в Голямата пирамида в Гиза. Думата "сейким" означава сила или мощ. Изис е латинското име на богинята Изида - пазителката на свещената енергия. По време на лечебните сеанси се отправят молитви и мантри към богинята - за да лекуваме чрез нея.


Как работите?


При Сейким се работи с ръцете - изобразяват се различни символи, без да се докосва тялото, също с мисълта, интуицията и телепатията. С тяхна помощ заменяме нездравата енергия с чиста, която черпим от Световния енергиен океан, от Космоса и която индийците наричат прана, а китайците - ци или чи. Близка е до рейки, но рейки въздейства предимно върху физическото тяло и по-слабо върху емоциите и мисленето. Сейким освен за превенция на заболяванията помага и при появило се вече заболяване. Знаем, че всеки от нас има енергиен двойник - аурата. Болестите започват, когато заради различни проблеми на емоционално и ментално ниво се получи пробив в аурата.


Дайте някакъв пример.


В съвременността има две основни причини, които разстройват хармонията ни: пренатовареност в работата, свързана с конкуренцията и усещането за несигурност в бъдещето, и неудовлетвореност в личните взаимоотношения. С течение на времето голямото емоционално напрежение разклаща имунната ни система и отваря врати за различни разстройства - психосоматични болести. В резултат от страха да не загубим работното си място се появява например силната болка в гръбначния стълб. Нередовните черва пък показват, че не можем да се справим с някаква ситуация. Неспособността ни да простим дадена обида може да ни докара злокачествен тумор. Ако обратно - мислите ни са изпълнени с обич към себе си и другите, ще бъдем в състояние на хармония и здраве.


В книгата си вие разказвате конкретни случаи, при които с помощта на Изис Сейким различни хора са се отървали от проблемите си.


Да, това са случаи на депресия, проблеми с общуването, екземи, страхови неврози. Имах и два случая на жени, които не успяваха да забременеят. След сеансите родиха момченца.


Можем ли да използваме енергията Сейким сами? Има ли някаква мантра, която можем да използваме във всекидневието?


С помощта на мантрите можем да се успокоим в ситуации като големите задръствания в градовете, болки в главата, в корема, страх, депресия, нервност. Силна мантра, с която можем да започваме и завършваме деня си, като я повтаряме най-малко 3 пъти последователно, е т. нар. Мантра на душата: "Аз съм душата. Аз съм Монадата. Аз съм Божествената светлина. Аз съм любов. Аз съм Воля. Аз съм Съвършено творение."


Няма ли по-кратка?


Може да се използва "Изида, лекувай света." Мантрите предизвикват определени енергийни вибрации, с тях балансираме енергиите и правим връзка с по-висши енергийни нива, откъдето се зареждаме - прана, ци или чи. С мантрите се предпазваме от атаките на негативна енергия. България за съжаление е заредена с такава енергия. Особено силно усещам това, когато слизам от самолета на летището. И са ми необходими много емоционални и ментални усилия да изплувам в тази обстановка. Трябва да разберем, че ние сме това, което мислим. Сами създаваме нашето бъдеще - това, което мислим в този момент, след време се реализира. Сега се говори за новата епоха на Водолея, за енергийната промяна на Земята. Всичко това води до по-бърза реализация на мислите ни. Не ви ли е правило впечатление, че нашите желания се изпълняват много по-бързо, отколкото доскоро. Ако човек си мисли, че ще бъде щастлив и богат, той си програмира такова бъдеще.


Елисавета Александрова води курсове в цялата страна - София, Козлодуй, Перник, Добрич, Варна, Габрово, Шумен и Велико Търново, също по интернет - http://seichim.doctor.bg.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР