Как постигат форма звездите


По книгата под печат „Наръчник за тайните на холивудските диети“, Ким Дъглас и Синди Пърлман, ик Сиела.

25 February 2009

По книгата под печат „Наръчник за тайните на холивудските диети“, Ким Дъглас и Синди Пърлман, ик Сиела...

Холи Бери: пристрастена съм да се чувствам добре
,,Когато пътувам, се случва да не тренирам по три седмици. Трудно ми е да вляза във форма след това, но започнеш ли веднъж да спортуваш, хормоните на щастието, т. нар. ендорфини, които се освобождават в тялото, те карат да се чувстваш великолепно. Когато си се усетил силен и здрав, ти се иска да го постигаш отново, желаеш го все повече и повече. Аз съм пристрастена да се чувствам добре.’’

Съвършената Алба
„Когато съм във форма, тренирам от три до четири пъти седмично - по 10 минути кардио и малко тежести във фитнес залата. Това е. Не ми отнема часове, защото лесно се отегчавам.” Що се отнася до диетичните трикове, Джесика добавя: „Не обичам диетите. Избягвам консервантите и генно модифицираните храни. Консумирам колкото е възможно повече свежи продукти.” И признава: „Никога не съм се подлагала на побъркани диети. Като дете бях вегетарианка.”

Снаксовете на Сиена
„Имам малки гърди, целулит и стрии – признава Сиена Милър. - Не спортувам. Обичам да ям. Предпочитам да съм по-пълна, отколкото слаба и нещастна - твърди бившата годеница на Джуд Лоу. - Мразя да излизам с момичета, които ядат само салати. Колкото сте по-обсебени да се въздържате от нещо, толкова повече го желаете. Хапнете няколко залъка и се радвайте на живота. А аз може и някой ден да се събудя и коремът ми да опира пода. Но сега все още искам топли кроасани.“

Хълмовете на Ева
Лонгория не е от жените, които пропускат хубавите неща. „Обичам да ям шоколадови сладки с орехи - признава, натъпквайки голямо парче сладкиш в устата си. Тя е от типа жени, които горят въглехидрати бързо. „Тренирам като луда, така че заслужавам малко сладкиш. Всички жени го заслужават! Спортувам по 3-4 пъти седмично. Живея на хълмовете на Холивуд. Изкачвам единия с бързо ходене, другия - с тичане, последния превземам с клекове. Правя го рано сутрин въпреки мисълта: Защо не си поспах повече...”

Малките прегрешения на Мишел Пфайфър
“Когато не работя, си позволявам волности малко повече от обикновено - споделя красавицата от екрана и добавя - На тази възраст (49 г.) си позволявам да ям донъти, даже понякога се отпускам да вечерям мексиканска храна навън. Унищожавам цяла купа с чипс, след което поръчвам още една.“ Рецептата й за борба със стреса е: „Преди обичах да тичам на дълги разстояния, сега предпочитам кратки спринтове, туризъм и пилатес.”

Кристина Агилера, тренирам кърмене

Кристина Агилера, която роди в началото на годината, споделя: „Винаги съм била слаба и луда на тема пържени картофи. Някога поддържах форма с турнета – по 2000 до 4000 калории изгарях на вечер. След това фитнесът стана голямата ми страст.“ Попитана каква е нейната тайна сега, тя твърди, че добрата й фигура се дължи на... кърменето. „Кърменето е като тренировка, изразходва страшно много енергия, моят син Макс е непрекъснато гладен!“ - споделя певицата.

Рейчъл Белър

Магистър по диетично хранене, основател на институт по хранене, носещ нейното име, тя консултира звезди от световна величина

Най-ценните й диетични съвети:

1. Пийте зелен чай от 7 до 9 чаши дневно. Той стимулира имунната система и спомага за изгарянето на калориите.

2. Изцеждайте лимон във водата.

3. Яжте по два плода на ден.

4. Приемайте добавки с фибри и витамин С. Намаляват апетита.

5. Яжте зеленчуци, които не съдържат скорбяла.

6. Използвайте канела. В китайската медицина тя се употребява за подобряване на кръвообращението. Подходяща е и за диабетици, намалява нивото на холестерола и на кръвната захар. Маслото в кората й улеснява метаболизма, като разрушава мазнините по време на храносмилането. Така че когато пиете чай вкъщи, добавете щипка канела или поръсете закуската си.

Морските водорасли
Богати са на фибри, витамин С и бета-каротин, не съдържат мазнини.

Нейните фитнес тайни
Диетоложката не подкрепя вдигането на тежести, защото от него се натрупва телесна маса. Белър препоръчва пилатес, тренажори, упражнения за стягане и укрепване на тялото и стречинг, както и йога и танци. личната й диета Набляга на увеличената консумация на фибри, салати и богатите на хранителни съставки броколи, карфиол и спанак. Ограничава плодовете и добавя повече риба и крехки пилешки гърди за протеини. Приема огромни количества зеленчуци, риба, ленено семе и други източници на омега 3 мастни киселини. Избягва газираните напитки, подсладителите и всякакви преработени продукти. Вярва в „имуностимулиращите храни” - кълнове, подправки и билки, лук, готвени домати, кисело мляко, сливи, нар.

Съветите й за бързо намаляване на теглото
Да избягваме свещичките против запек за „изчистване”. Понякога вършат работа, но се нарушава естественият баланс на организма, което е опасно. Като диуретик или при подуване на стомаха да хапваме магданоз, който освежава и дъха. Отлично средство срещу газове е копърът.

Д-р Хауард Мурад

Топ дерматолог в Ел Ей, професор и основател на Murad Skin Research Labs - лаборатории, изследващи ефектите на околната среда, храненето и стила на живот върху кожата. И автор на програма за грижа за нея и за забавяне на процесите на стареене.

Необходими ли са специални грижи за кожата, когато отслабваме Козметичните продукти имат ефект върху приблизително 20% от кожата, и то върху епидермиса. Останалите 80% се третират чрез подходящо хранене и диетични добавки. Клетките ни са здрави, функционират по-добре и изгарят повече калории, когато имат силна клетъчна мембрана. Ключов за нея е лецитинът, съдържащ се в яйцата, спанака, соята и доматите. Есенциалните мастни киселини задържат водата в клетките и са от съществено значение за гъвкавостта и свежестта на кожата (съдържат се в студеноводните риби, зехтина, суровите ядки и авокадото). Важни за защитата й от вредното действие на свободните радикали са антиоксидантите (ще си ги набавите от екстрактите от нар, семки на грозде и от витамин С). Глюкозамините и аминокиселините от бобовите продукти, както и от крехките меса спомагат за укрепване на колагеновата и съединителната тъкан.

За здрава и сияйна кожа Идеални са суровите необработени продукти и всякакви плодове и зеленчуци. Те съдържат вещества, богати на структурирана вода – най-подходяща за тялото ни.

Трите най-добри диетични съвета “Всички си мислят, че трябва да пият по 8, 10 или 12 чаши вода дневно, за да изглеждат стройни и здрави, но голяма част от тази вода просто преминава през вас. Аз бих казал „яжте си водата”, казва д-р Мурад - чрез сурови, свежи, наситени с ярки цветове плодове и зеленчуци.”

Ежедневното му меню

Закуска яйце с жълтък, богат на лецитин, с много зеленчуци, или микс от горски плодове обяд пилешки гърди с подправки и броколи, сурови или на пара, различни видове суши и зелена соя вечеря предпочита голяма порция сурови зеленчуци (червено зеле, жълти и червени чушки, карфиол, моркови, домати) или риба на скара и салата.

Джаки Келър

Консултант по здравословно хранене. Автор на много книги на тази тема. Създателка е на фитнес продукти и доставя пресни храни на звезди като Анджелина Джоли, Ума Търман, Рийз Уидърспуун, Чарлийз Терон, Пенелопе Круз, Сюзън Сарандън.

Трите й най-ценни съвета

1. Направете храната ваш приятел. Успешно свалят килограми тези, които променят мисленето си.

2. Няма плод или зеленчук, който да ви навреди. Консумирайте свежи продукти поне 5 пъти дневно.

3. Кажете сбогом на маслото, бекона и белия хляб.

Трите й най-добри спортни съвета

1. Всеки ден се натоварвайте физически. Планирайте го сутрин, докато си миете зъбите. Тогава разполагате с много време за размисъл.

2. Тренирайте поне три пъти седмично. Посъветвайте се с фитнес инструктор. за най-добрата фитнес програма.

3. Инвестирайте в качествени обувки, подходящи за спорта, който сте избрали. Те са важна част от екипа.

Грешката, която повечето хора правят при започване на нова диета Спират да ядат или драстично ограничават храната.

Какво би посъветвала клиентите си да не правят никога в името на това да бъдат слаби Да спират въглехидратите. Това затруднява тялото да произвежда енергия, необходима за движенията му.

Нетрадиционен, но изпитан съвет Препоръчва чаша бистра с ниско съдържание на сол зеленчукова супа преди всяко хранене. Започвайте първо със супата, почакайте 15 минути и след това се хранете.

Отслабване за две или три седмици преди важно събитие Изключете алкохола, газираните напитки, дъвките, захарта и всичко с изкуствени подсладители. Яжте 5 пъти дневно зърнени храни, кресон, зелени глухарчета, краставици и дини. Избягвайте преработените храни. Намалете въглехидратите, богати на скорбяла (картофи, тестени изделия, кафяв или див ориз, пълнозърнести житни и пшеничени продукти), яжте риба всяка седмица. Избягвайте храни, образуващи газове - боб, зеле, броколи и карфиол.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР