лагерфелд стопи 45 килограма

"Диетата е единствената игра, в която печели този, който губи". Тези думи Карл Лагерфелд произнася с пълна отговорност: за 13 месеца той отслабна точно с 42 килограма.

03 February 2010

"Диетата е единствената игра, в която печели този, който губи". Тези думи Карл Лагерфелд произнася с пълна отговорност: за 13 месеца той отслабна точно с 42 килограма. Как е успял? С вълшебната диета на д-р Жан-Клод Удре.

Неговите научни звания и титли в областта на диетологията, пластичната хирургия, естетичната медицина, геронтология и психология не се побират на обикновена визитна картичка. Преди десет години д-р Удре започнал целенасочено да работи над съставянето на собствени формули за хранителни добавки.

Днес в арсенала му има повече от 20 хранителни добавки. Сред тях 5 са основните, които, по думите му, човек може да приема ако иска през целия си живот: те са на растителна основа, абсолютно безопасни са и не предизвикват пристрастяване. Това са комплекс от витамини и минерали, антистресов препарат, свалящ напрежението и умората и прибавящ енергия, добавка за храносмилането на основата на извлек от кактус опунция, очистваща организма от шлаките, формула за понижение на апетита. За да ускори процеса на отслабването, всеки може да приема комплекс на основата на хавайска спирулина - вид водорасло. Именно нея е употребявал Лагерфелд. И задължително протеинови коктейли или супи, заменящи един или два приема на храна, в зависимост от това колко бързо искате да отслабнете. На практика нищо ново, но защо тъкмо при д-р Удре се редят на опашка звезди, политици, бизнесмени?

Може би защото той следва безусловно "най-добрия в света режим" (така се казва книгата, която са написали заедно с Карл Лагерфелд). Главният му девиз е: "Прави всичко с удоволствие". Към това мнение се придържа и неговият поразил всички клиент Лагерфелд. Отслабналият дизайнер е убеден, че да се подложиш на диета има смисъл в момент, когато си настроен оптимистично. Придобиването на стройно тяло трябва да бъде игра, а не смисъл на живота. Под забрана са всички видове сладки, сухите плодове (даже сините сливи и кайсиите), сухарите, макароните, оризът, грахът, фасулът, лещата. Кравето масло и маргаринът - само с минимален процент мазнини, растителните масла - не повече от две лъжички на ден. Напълно са изключени тлъстите риби (тон, сардина), всички видове сирене, сметана, каймак, пушени продукти, пастети. Забранени са всички видове червено месо: говеждо, свинско, овче. От плодовете - сливи, банани, малини, череши, смокини. И никакъв твърд алкохол: за деня може да изпиете само две чаши сухо червено вино. И за да не ви е много тъжно, може да пиете газирани напитки на воля, но само лайт. Кафе и чай са позволени в неограничено количество (ако няма индивидуални противопоказания), но само със заместители на захарта. Мляко и йогурт само обезмаслени, яйца - не повече от шест на седмица, затова пък всички видове морски продукти и нетлъсти риби може да поглъщате колкото можете. Зеленчуци може да ядете всякакви, даже картофи, при условие, че са приготвени на пара или варени. Хляб - от три до пет залъка на ден, изключително пълнозърнест.

Освен крале и президенти на различни държави, при д-р Удре идват Катрин Деньов, Ив-Сен Лоран, Джони Холидей, Изабел Аджани... Най-послушният от клиентите му е Карл Лагерфелд.

Самият Лагерфелд в откровения пред журналисти признава, че не е изпитвал никакъв дискомфорт. "Настъпи денят, в който поисках да се върна в моите 20 години. И отидох при Удре. За един месец свалих два килограма, следващия - четири. А това е нищо. През това време бях с невероятно добро самочувствие, усещах подем на силите си. Най-ефективна се оказа формулата "пилешки гърди плюс червено вино". Отначало бях решил да поставя бариерата на 20 килограма. Но след като ги загубих, все още се чувствах предишния Лагерфелд. Тогава помислих: "А защо не още минус 20?" Сега се събуждам с мечта за тост от пълнозърнест хляб и обезмаслен йогурт. Чувствам се като момченце, макар да съм прехвърлил 60-те. Спя по 7 часа, излекувах се от дългогодишно безсъние. Ставам рано, с удоволствие чета, закусвам, преглеждам вестниците, рисувам. Изпивам по 5 литра вода на ден. Закусвам всеки ден в осем сутринта, обядвам в един, вечерям в осем. Приех този ред, защото той ми подхожда."

 Сега, отслабнал според слуховете с 42 кг., "кайзерът на модата" води преговори за участие в рекламен клип на Пепси. Миналата година той се появи на плаката на собствената си мъжка линия.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР