Кутията на Пандора

Векторите в полета на творческата фантазия на визажистите нямат граници. Персонажите на НЕйтири от “Аватар”, лейди Гага и Палечка не носят нещастие, а са агресивно женствени и откровено еротични

Свобoда Сидерова 27 April 2010

етнически мотиви
Jean Paul Gaultier ни пренася в загубения и отново намерен Едем. Бойната окраска по лицата на моделите напомня за главната героиня от филма “Аватар” – жителката на планетата Пандора от системата Алфа Центавър. Прекрасната Нейтири, съвременен вариант на Покахонтас, пленява с многоцветен поглед, чиито нюанси напомнят флората и фауната на тропическа джунгла. Палмовите листа в косата подсилват илюзията. Веждите също са подложени на жълта атака. Е, липсват тъмносиният тен и компютърната графика, но все пак не сме на кино. 

 

 

 

цветна маска
Романтиката мъчи Valentinо. Време е да върнете заимстваните от мъжете костюми, да разпуснете косата и отново да станете раними и емоционални като Палечка. И да оставите прашецът от тичинките на лалето, в което се родило малкото момиченце, да посипе очите в пастелнолилаво, синьо, зелено, оранжево и цикламено. Футуристичната маска на очите не само намеква за фентъзи стил, а си е чист експеримент, целящ да привлече вниманието на по-млада публика. Освен запомнящия се поглед цветна инжекция получиха и раменете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

глам-рок
е ключовата дума за Givenchy. Обикновено бляскавата и готическата визия са смъртни врагове, но визажистите успяха да ги обединят. Хладната бледност, тъмните smoky eyes с брокати в турскосиньо във вътрешния ъгъл на очите, заличените с фон дьо тен вежди и кървавочервените устни ви превръщат в андрогенно чудовище от друга планета. Със сигурност зловещият макияж като от евтини филми за вампири ще допадне на лейди Гага. Хубавото е, че двата акцента – на очите и на устните, изглеждат по-добре в комбинация, отколкото самостоятелно. 

Фантастични елементи не липсват и в декоративната козметика. Уловката в подмладяващия крем-глос на Lancome e не само хиалуронова киселина за мегахидратация, но и известната антиейдж молекула про-ксилан от дървесина от бук за пухкави и, най-вече, млади устни. Обновеният глос Dior Addict Ultra-Gloss комбинира уникална текстура (желирани масла), грандиозен блясък и гигантски обем (микрочастици, облечени в кристален еликсир с висока сила на пречупване) и couture гардероб от 18 цвята с 3 ефекта – glow, pearl и flash. Мичуринците от Clinique създадоха хибрид между червило, блясък и грижа за устните. Масла от карите и от семена на купуасу (бразилско дърво) омекотяват и разглаждат тънката кожа. Неутрализирането на окислителния стрес е поверено на витамин С, екстракт от нар и асаи (сладки черни плодове, известни като амазонско грозде). Хайлайтерът с перлен финиш на YSL е манифест на красотата. Три цветни хармонии озаряват тена като първите слънчеви лъчи.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР