Филмите за юни

Не че „Робин Худ: принцът на разбойниците“ (1991 г.) с Кевин Костнър беше шедьовър, но от него поне остана страхотната песен на Брайън Адамс (на мен и сега ми се танцува на нея) Everything I Do I Do It For You. Пък и имаше някаква романтика  - мъгли над водите, красиви пейзажи, красив Кевин Костнър. Новият „Робин Худ“ на Ридли Скот направо си е умрял в кожата.

Ирина Иванова 02 June 2010


Робин Худ – много бой за нищо

Не че „Робин Худ: принцът на разбойниците“ (1991 г.) с Кевин Костнър беше шедьовър, но от него поне остана страхотната песен на Брайън Адамс (на мен и сега ми се танцува на нея) Everything I Do I Do It For You. Пък и имаше някаква романтика  - мъгли над водите, красиви пейзажи, красив Кевин Костнър. Новият „Робин Худ“ на Ридли Скот направо си е умрял в кожата. Историята за това как всъщност Робин Худ става легенда и  защо го наричат „разбойник“ е разказана фатално скучно, без въображение и без любопитство. Пък и е странно да гледаш 47–годишния Кроу в ролята на „младия” разбойник.

Дори Кейт Бланшет  с елфическото си тяло и божествения си глас е безпрецедентно досадна.  Всички във филма са герои – много лоши или много добри, но герои, а е наистина убийствено скучно да гледаш само герои. Патетична музика, благороден и смел мъж, красива и още по-смела жена, двамата се влюбват, героят отмъщава за смъртта на още по-героичния си баща, а после е принуден да се крие в гората, тъй като е обявен за разбойник от гадния шериф на  Нотингам. И режисьор на всичко това е Ридли Скот, който преди няколко години ни зашемети с „Блек Хоук“, а после с „Гладиатор“! Между другото наскоро английската преса гръмна, че Шеруудската гора, в която според легендата се е подвизавал Робин Худ, е застрашена от изчезване. Хилядолетните дъбове започнали да измират, а нови дръвчета отдавна не са засаждани. За спасяването й са необходими 250 хиляди фиданки или 50-75 милиона британски лири. Напълно безсмисленият филм на Ридли Скот струва 237 милиона долара! И както вървят нещата с боксофисите, май дори няма да си върне парите. Разпространява Silver Screen.





Репо мен - живот под наем

Действието във фантастичния екшън „Репо мен” се развива в 2025 година. Джуд Лоу и Форест Уитакър (какъв дует само!) са служители в мощна корпорация, която дава изкуствени органи под наем – и докато си плащаш вноската за тях, живееш. В един момент обаче двамата се оказват от различни страни на бариерата. От „Гатака” и „Изкуствен интелект” знаете колко му отива на Лоу да играе в научно-фантастични филми. Разпространява  Audio Visual България.





План Б
Дженифър Лопес никога не е изглеждала по-добре! И това е всичко, което мога да кажа за този филм” – пише известният филмов критик Роджър Ибърт за романтичната комедия „План B”. Но аз все си мисля, че ако нямате план А за вечерта, този филм ще ви свърши работа. Най-вече защото ще се утешите, че има и по-зле от вас. Като например главната героиня, която току- що се е подложила на инсеминация (изкуствено оплождане), след като години наред отчаяно е търсила голямата любов. И същият ден, след процедурата, познайте какво й се случва? Разпространява „Александра филмс”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР