йогахоп - новата мания на звездите

В Калифорния, там, където Запад за първи път срещна Изток в хипи времената на децата-цветя, се появи нова мания - микс от асаните в класическата йога и динамиката на хип-хопа и поп-денса.

Елка Влаховска 17 September 2009

В Калифорния, там, където Запад за първи път срещна Изток в хипи времената на децата-цветя, се появи нова мания - микс от асаните в класическата йога и динамиката на хип-хопа и поп-денса. Актрисата Рийз Уидърспуун е най-запалената почитателка на новото фитнес движение, основано и разработено от треньора Матю Райс. Може би увлечението й е резултат и на това, че йогахоп се оказа панацеята за наранената й душа след развода й с Райън Филип. В какво се крие магията? Самото име подсказва, че заниманията не се озвучават от индийска или ню ейдж музика. Точно обратното, по уредбата гърмят любими хип-хоп, рок и поп-парчета и залата се зарежда с атмосферата на истинско денс парти. Заниманията са едновременно атлетични и носят релакс за душата. Ето защо Матю Райс ги нарича йога за забавление. Философията на новата фитнес мания е съчетаване на асани с танцувални и гимнастически движения в ритъма на музиката на Лени Кравиц, Нели, Колдплей, Шаде и героите на хип-хопа. Резултатите от редовните тренировки са чувствително намаляване на телесното тегло и повече сила, гъвкавост и издръжливост. Класовете в студиото в Санта Моника вече са дотолкова препълнени, че се предлага и разновидност за тренировки по всяко време и на всяко удобно място. Всеки може да си свали йогахоп курсовете на Матю Райс в MP3 формат, удобен за iPod, MP3 плейър или компютър и да си ги запише на CD, така че навсякъде, дори и на път, да тренира или да релаксира. Адресът в нета е: www.iamplify.com, кликнете върху yoga вляво на екрана. Свалянето на йогахоп курсовете на Матю Райс обаче няма да ви се размине безплатно. Цената с отстъпка за целия пакет е 29.95 долара.

 


фитнес за модерните юпита

В сърцето на столицата, в бизнес център „Платинум“ на ул. Бачо Киро 26-28 отвори врати новото място за активни тренировки и релакс Platinum Health Club – fitness&spa. Удобен за спорт преди или след работа, или дори по време на обедната почивка, фитнесът е оборудван с последно поколение уреди за кардио и силови тренировки на американската фирма Cybex. Докато бягате по пътеката или въртите велоергометъра,  можете да сте в час с новините, с борсовите индекси или с любимите си предавания  – пред вас са LCD монитори с перфектна картина и звук. Квалифицирани инструктори при желание  ще изработят индивидуална програма за всеки в зависимост от резултатите, които иска да постигне. Като бонус членовете на клуба могат да посещават безплатно класовете по йога, пилатес и гъвкавост.

Удоволствие и разпускане след тренировките предлага спа-зоната на комплекса със сауна, парна баня, горещ басейн, контрастен душ и разнообразни масажи. Дали ще заложите на класическия, на спортния или на ароматерапевтичния е въпрос на лично предпочитание – те са така или иначе добрият завършек на една интензивна програма, която изтрива стреса от работното всекидневие и ви зарежда със сила и енергия.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР