ваня щерева: комбинацията големи цици и ум не върви

Спазвала е какви ли не диети, но твърди, че я стресират. Най-добър ефект постига като се ограничава вечер. Ако си каже: „Не, не съм дебела!“ и си повярва, от само себе си смъква килограми. Идеалните размери 90-60-90 не са й фикс идея по простата причина, че гръдната й обиколка далеч надвишава „мижавите“ стандарти. Въпреки че е на „ти“ със сантиметъра, никога не се е мерила и си живее в неведение. Разбира, че е напълняла или отслабнала по дрехите.

Свобoда Сидерова 13 May 2009

„Психологическа“ диета


Спазвала е какви ли не диети, но твърди, че я стресират. Най-добър ефект постига като се ограничава вечер. Ако си каже: „Не, не съм дебела!“ и си повярва, от само себе си смъква килограми. Идеалните размери 90-60-90 не са й фикс идея по простата причина, че гръдната й обиколка далеч надвишава „мижавите“ стандарти. Въпреки че е на „ти“ със сантиметъра, никога не се е мерила и си живее в неведение. Разбира, че е напълняла или отслабнала по дрехите. В хладилника й има рулца от раци, маслини, домати, сирене бри. И пакет сухари отгоре.


Код: година-ден 


Една година посвещава на вегетарианството по принуда, тъй като живее с вегани. Когато хапва месо след пости, й става лошо. С приятели решава да стане последователка на първобитните хора, като изкара една седмица на сурови храни, но издържа само... ден. „Все пак трябва да ти е и вкусно, а не просто да ядеш нещо.“


Непрекъсната битка


е тайната й за поддържане на фигурата. Въпреки че се е натренирала за цял живот (Ваня е бивша състезателка по висок скок), си налага спартанска дисциплина. Ако трябва да свали някой и друг килограм, избягва анаеробните упражнения („тежестите могат да те направят на трупче“), а заляга над аеробните. Още бяга („най-скучно e от всичко“), плува и играе тенис. Падала е на ледена пързалка и поназнайва някой и друг удар от тае-бо. 


Сутрин тичане и ча-а-а-к на другия ден плуване    


Старае се да прави нещо всеки ден. Сутрин 2-3 пъти седмично тича в парка 20 минути („без да прекалявам, за мен ненасилието е основен принцип“). Други 2 дни ходи на плуване като отмахва по 1-2 километра без спиране. И разбира се - тенис. „Бай Райчо ме научи преди 2 години да държа ракета, сега ме учи да играя. Той е на около 70 години, но накрая аз припадам от умора, а на него нищо му няма.“ От тялото обръща най-много внимание на ръцете, защото най-бързо се развалят. Ако реши да се изповяда, първо ще се покае колко е грешна към... корема си. „Мразя пресите и все си казвам: от утре.“


В козметичната й чантичка

се мъдрят спирала Masterpiece Max на Max Factor, гланц за устни Glam Shine на L’Oreal, руж , сенки, молив за очи, пила за нокти, комплект за маникюр, капки за очи Visin, фиби, ластик за коса, 2 аромата – Escada Into the Blue и Burberry Brit, дезодорант Crave на Calvin Klein, кутийка Арника и ампули урбазон плюс спринцовка. „За всеки случай, ако някоя оса ми направи нещо.“


Пристрастеност към инжекциите и LPG


За една от предпочитаните от хайлайфа клиники DermаPro я открехва Катето Евро. Въпреки че боцкането с игли не й е любимо, се опитва да накара дерматоложката да я „застреля“ под брадичката с пистолета за мезотерапия. Не съжалява за героизма си. Ефектът от стягащия коктейл с HyaLift (хиалуронова киселина 3,5%) и силиций на Aesthetic Dermal е „уникално освежаващ.“ Схемата при фотоепилацията е друга. В DermaPro едва я уговорят да опита, но ентусиазмът й после е съизмерим с този от мезотерапията. В сочения за №1 килър на целулита апарат LPG се влюбва от раз не толкова заради възможността да покаже на мастните клетки кой командва парада, колкото заради релаксa, от който има нужда след тренировки.  


Аромат на ванилия и витамин С


Не е някоя снобарка, що се касае до козметичните марки. За тяло ползва балсама Glamour Factory Paris. Ароматът на ванилия толкова й харесва, че изкупува всички бройки, защото спирали вноса. На нощното си шкафче държи книга и серума Flavo С на Auriga с анти-ейдж ефект, превъзходен стимулатор на колагена. По съвет на дерматоложката от DermaPro ползва още K Ceutic на Derma Ceutic – регенериращ интензивен крем с витамин С и Е. 


Изворът на белоногата


Върла противничка е на загара. „Въпреки че тялото изглежда по-красиво с тен, харесвам белотата си.“ Като дойде лятото се примирява, че ще-не ще, ще чернее. Все още не мъкне като Дита фон Тийз завеси с UV покритие по хотелите. Действията й на плажа са по-простички – стоене под чадър, висок фактор. Фенка е на защитния крем SVR 50+ на SVR Laboratoire с тониращ ефект, набавян пак от любимата клиника.      

 

От нула номер до фешън каре


Първия път се подстригва до кожа преди още известността да я споходи. Втората прическа а ла редник Джейн е за клипа „Ще те купя“. Била различна във всеки клип, затова хората не я запомняли. Преди няколко месеца драстично скъсява дължината при Ангел Ганев, стилист от веригата „Капанов“. Решава се чак на втория път. „Пак ли си в депресия?“ кодоши я коафьорът. Сега харесва етажираното си асиметрично каре. Тъй като е  къдравелка по природа, й се налага постоянно да виси при Ангел. Мрази стилизантите, но ги търпи, тъй като предпазват косъма при топлинна обработка.


Нещо, свързано с безкрайността


Освен с прическата, експериментира и с дупченето. Първото тату е през 1997 г. - малка цигулка на рамото. Не след дълго на ханша й цъфва нежна плетеница, после слънце на кръста, „опаковане“ на цигулката... Общо 5 на брой, макар да изглеждат 3 - 2 са една в друга. Плетениците означават „някакви келтски истории, свързани с безкрайността.“ Където татуажът, там и пиърсингът. Има на веждите, носа, езика, под долната устна... В един прекрасен ден пораства и ги... маха. Татутата обаче са пожизнени. Не би ги заличила с лазер, защото е виждала несполучлив опит и се страхува.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР