как джанет джексън надхитри йо-йо ефекта

Само преди година и четири месеца Джанет Джексън тежеше с 27 килограма повече, имаше яки бедра и огромен корем

09 April 2009

И човек не можеше да повярва, че тази откровено дебела жена е същата онази шоколадова дива, чиято гръд Джъстин Тимбърлейк скандално разголи по време на финала на турнира по американски футбол Super Bowl през 2004 г. пред очите на 100 млн. зрители.

Само 4 месеца по-късно Джанет Джексън се появи на корицата на сп. "Us" в перфектна форма, демонстрирайки здрав дух в здраво тяло. Как се случи тази "пълна промяна" с фигурата на 41-годишната певица? Истината не е в кабинета на пластичния хирург, а в добрата стара формула "диета+спорт". Сега Джанет тежи точно толкова, колкото и преди една година, албумът й 20 Y.O. стана платинен, приключи снимките на филма Why Did I Get Married, където изпълнява главната роля и е щастлива с мъжа, с когото живее вече 7 години - продуцента Жермен Дюпри. Само че в живота на Джанет има още двама много важни мъже, с чиято помощ тя отново е в бизнеса.

 Това са нейният диетолог Дейвид Елън и личният й треньор Тони Мартинес. Къде на шега, къде наистина Джанет ги нарича съответно доброто и лошото ченге, но не забравя, че когато сравни снимките "преди" и "след", разликата е огромна.

Диетата на Джанет

"Имаше моменти, когато бях готова да падна на колене за мъничко шоколад" - признава Джанет за периода, когато е сваляла килограмите. Днес, когато трябва само да поддържа резултата, вече може да си позволи парче шоколад, но само черен. Дневната й дажба е изчислена така, че да съдържа 1300 - 1650 калории като Елън задължително съобразява дневния й режим на хранене с този на работа. Звездата се храни 5 пъти на ден - 3 основни хранения и 2 леки закуски - и приема лека и екологично чиста храна.

Закуската й включва 4 белтъка, 1 жълтък и 1/2 грейпфрут. Или: 3 малки кексчета от овесено брашно с кленов сироп без захар и 2 резена пуешки бекон. Към 11 часа изпива един протеинов шейк. На обяд хапва сьомга или няколко късчета пилешко на грил, зелена салата с лимонов сок и резен свежа папая. Следобедната й закуска е от 150 г прясно сирене и шепа малини, а вечерята - половин купичка див ориз със запечени аспержи или риба тон със салата.

Избягва алкохол или се ограничава с чаша сухо вино. "Не трябва да мислите за режима си на хранене като за диета, защото тогава имате чувството, че упражнявате насилие върху себе си. Понякога и аз си хапвам любимите ми лимонови бонбони. Просто на другия ден увеличавам физическите упражнения и изгарям излишно приетите калории", споделя Джанет. "Най-важното е да приемате лека и чиста храна и да компенсирате "прегрешенията" с движение".

Фитнесът на Джанет

„27 килограма не се свалят лесно, не искам никого да заблуждавам. Но след като аз успях, всеки може. Не мога да кажа, че съм луда по тренировките. Тайната е в това да ти е забавно. Ако правиш упражнения, които са ти скучни, зарежи ги и опитай нещо друго. Например плажният волейбол е изключителен начин да се поддържаш в добра форма.

Само трябва да събереш група приятели и да играеш." Когато сваляла килограмите, Джанет тренирала по един час 6 пъти седмично, но сега е намалила времетраенето до половин час. "Затова пък тренировките са по-интензивни. А ако пропусна някоя, Тони ми налага наказания. Например, ако пропусна половинчасовия тенис мач с него, при следващата ни среща трябва да правя и лицеви опори. А ако си позволя да пропусна и това, се прибавят обиколки с бързо ходене на тенис корта.

Друг път на плажа правя под негово ръководство упражнения за издръжливост с две гирички от по 0.500 кг плюс кардио гимнастика, например бягане. Важното е да си постоянен". Не трябва обаче да забравяме и още нещо - репетициите на Джанет Джексън заедно с балета й понякога продължават по 8 часа. А това вече си е сериозен фитнес.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР