lipomassage

Омръзна ми да ходя гладна и зла. Да броя до 70 дължини в басейна. Да се мажа сутрин и вечер с антицелулитни гелове.

Ваня Шекерова 25 February 2009


Омръзна ми да ходя гладна и зла. Да броя до 70 дължини в басейна. Да се мажа сутрин и вечер с антицелулитни гелове. Да се жуля с четка преди душа до зачервяване. И възглавничките на дупето и по бедрата да ми погаждат мръсния номер с постоянството си. И пак да не ми се закопчава ципът на полата, дето си я натъкмих за пролетта. С малко, но завинаги не се закопчава.



Започвам да ровя в интернет – какво ново на фронта във войната с целулита. Дали новият уред Lipomassage на LPG не е ключът към бараката? Щом самият треньор на холивудските диви Гунар Петерсон го препоръчва и го прилага във фитнес студиото си, щом казва, че с негова помощ постига такива резултати в извайването на фигурата, които досега са били по силите само на Photoshop?


На война като на война – всичко е позволено, казвам си и с решителността на пълководец се хвърлям в новата й фаза. Прекрасно е, че новостите вече идват в България със скоростта на ShortCut.


Не си представяйте Lipomassage като танк, който ще прегази целулита. Суперприятно започва всичко, свързано с него – обличате си бяло прозрачно трико и се изправяте пред екран, за да ви зонират, т.е. да определят и да отбележат с флумастер къде по тялото ви има инатливи натрупвания и с какви движения и с какъв интензитет ще им се въздейства.


Приемаме обаче, че сте се натренирали, а те не помръдват, затова оставете ги на апарата във вещите ръце на специално подготвени кинезитерапевти, вие просто се излежавайте. Ако някога сте се подлагали на вакуумен масаж, ще разберете поне донякъде за какво става въпрос при Lipomassage – проблемните участъци леко се засмукват между два валяка на главата, които в зависимост от поставената цел работят в три различни режима – отслабващ (въртят се в противоположни посоки навън), изглаждащ (въртят се в противоположни посоки навътре) и скулптиращ (въртят се в една посока, приплъзвайки кожната гънка).


Зад тези простички наглед движения се крият задълбочени научни изследвания на матаболитните процеси, на структурата на мастните тъкани, на поведението на мастните клетки, извършени в лабораториите на няколко френски научни института. Ако питате мен лично, няма нужда учени да ми казват колко са мързеливи мастните клетки и колко са трудно податливи на въздействие, макар че трябва да отдадем дължимото на проф. Макс Лафонтен, мастит изследовател на затлъстяването, на Андре Пeти, дизайнер на апарата. Добре е просто, че тези мъже са намерили начин да размърдат мастните клетки, да ги накарат да разграждат мазнините без инвазия.


 

За първи път това се е случило чрез механична стимулация чрез апарата Cellu M6 Keymodule. Lipomassage е новото усъвършенствано оръжие срещу мързела на мастните клетки. Освен че стимулира клетъчния им метаболизъм, той омекотява мастната и съединителната тъкани и по този начин улеснява елиминирането на отделяните при разграждането на мазнините (липолиза) вещества от организма. Като екстра може да примете, че чрез масажите с уреда фибробластите се стимулират да произвеждат колаген и еластин, от което познайте каква става кожата: по-плътна, по-опъната и гладка, по-свежа.


Няма да ви кажа какъв е резултатът от няколко сеанса на Lipomassage, съчетан с усърдни тренировки, разбира се, макар че вече мога да го измеря в килограми и сантиметри. Само ще ви напомня – продължавайте да се храните здравословно и да се движите активно, Lipomassage стимулира и мускулите, подтиква ви към спорт. Без него мастните киселини, получени при разграждането на мазнините, не се извеждат от тялото, а се връщат пак в клетките като отлагания. Искам да ви кажа, че Lipomassage не е панацея, а ръка, протегната към вашия организъм, за да се справи той самият с проблема затлъстяване.


За повече информация: www.santebg.com


 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР