ботокс и още нещо

Ако беше жива днес, Мерилин Монро щеше да изпее: Happy Birthday, mister Botox. Любимият приятел на жените навърши 20 години

Свобoда Сидерова 26 January 2010

Холивуд е колкото фабрика за мечти, толкова и на комплекси. Това е една от причините началото на XXI век да влезе в историята на човечеството като „епоха на всеобщата красота”. След анорексията и танорексията (пристрастеност към загара) ни очаква нова мания – тази на бюти адукцията (от английски - adduction означава изтъкване). Крайната й форма е прекомерно използване на методите на естетичната медицина, един от които е ботоксът. Със сигурност психотера-
певтите няма да останат без работа, но дали ни чака пандемия?

 

ама моля ви, какъв ботокс
ни убеждават вечно младите звезди. Странно, че повечето предпочитат да пазят в дълбока тайна такава рутинна и обедна процедура като инжекциите на красотата. Упорството, с което ни убеждават в натуралния характер на своята неувяхваща красота, и завидната им фантазия, обясняваща резултата от козметичния тунинг, не знаят граници. Да се направим, че вярваме на Шарън Стоун, която следва стриктно заръките както на майка си – да носи винаги със себе си хидратиращ крем, дори по време на полет, така и на козметолозите – да нанася нощния крем 2-3 часа преди сън. За жалост природата е щедра на чудеса, но не е способна да ни дари пожизнена младост. Някои диви пък изпадат в друга крайност, като се съгласяват да демонстрират бюти процедура пред камерите. Известният британски модел Джордан в авторското си риалити шоу „Кати и Питър“ показа нагледно как се боцка с ботокс. Кайли Миноуг също не крие, че е пристрастена към бога на иглата. „Жените винаги са искали да изглеждат колкото се може по-добре. Просто сега имаме тази възможност“, споделя миньончето.

 

 

твърдо не
Една от актрисите, която доброволно се отказа от изгладеното като с ютия чело, е Сара Джасика Паркър. На нападките на списание Maxim, което я нарече най-несексуалната жена в света и дори сравни визията й с тази на кон, тя отговори в стил Кари Брадшоу: „Да, аз не съм идеална, нямам силикон, нито ботокс, но това не значи, че не съм красива.“ И още: „Искам достойно да посрещна старостта.“ (Определено не е искрена. Размерът на носа винаги я е измъчвал. Според спецове по пластична хирургия гърбавият й израстък е претърпял лека корекция в последния сезон на „Сексът и градът“.) Кейт Бланшет пък е на мнение, че избавяйки се от бръчките, жените демонстрират пълна неувереност в себе си и че следите на времето са много секси. Да, бе, да. Няма жена по света, която да не иска да остарява красиво. С изключение може би на Жана Моро и Бриджит Бардо. При първата патината на времето умножава благородството на излъчването. Същото не може да се каже за втората, но това е друга тема. Освен ботокс до какво още прибягват звездите?

 

 

признат грях, половин грях
Дженифър Анистън младее от ден на ден. На 40 тя изглежда далеч по-добре, отколкото на 25, когато се снима в „Приятели”. Освен за двете пластични операции на изкривената (ужким) преграда на носа, които казаха адио на нейното характерно гръцко носле, бившата госпожа Пит признава и за инжекциите с ботокс. Според думите й, внимание, резултатът не й харесал. Видите ли, отровата правела лицето й да изглежда по-сурово, отнемайки от топлотата му. И това го казва жената, която се разплака при вида на първия бял косъм! Ботоксът направи и Къртни Кокс нещастна. „Аз все пак съм актриса, трябва да имам мимика.“ Напъните й да докаже, че актьорите не са само външност, поразяват. Бедната, колко не й провървя! Другата причина, поради която ненавижда токсина на ботулизма, е, че съпругът й Дейвид Аркет я харесвал как остарява. И това го казва мъж, 7 години по-млад от жена си!

 

 

 

 

фотошоп
Помните ли филма „Лице назаем“ с Джон Траволта и Никълъс
Кейдж, където агент на ФБР си сменя самоличността с терорист? Е, сега вече има римейк с интригуващото заглавие „Тяло назаем“. В главната роля Деми Мур. 47-годишната кака се издокара с тялото на 26-годишната суперманекенка Аня Рубик. Разбира се, няма такъв филм, а скандал с корицата на списание W, където редник Джейн изглежда като невръстна тийнейджърка анорексичка в рокля на Balmaim. Първи от блога Oh No They Didn’t надушиха измамата. При налагане на двете снимки ясно личи, че шията, ключиците, бедрата и ръцете на госпожа Кътчър са идентични с тези на полякинята. Вярно е, че фотошопът е обичайна практика в лъскавите списания, но чак пък толкова нагъл и неумел на всичкото отгоре (ако се вгледате внимателно в ханша на актрисата, ще забележите, че е срязан непропорционално) никога не е бил. Собственичката на новото тяло, то се знае, отрича. „Моите бедра не са подлагани на корекции, това просто е ефект от движение. Никой от вас ли не вижда? Идиоти!“, гневи се тя в блога си. Малко странно изказване, като се имат предвид думите й: „Предпочитам да изглеждам на своята реална възраст, отколкото да се правя на 30-годишна.“ Коментарът на W e, че не са правили нищо необичайно. Компютърният ретуш е спасение и за Лиз Хърли. Засега 44-годишната дама все още не се е научила да се прави стройна като фиданка, но доста добре се справя с „подмладяването“ на лицето. Тя обработва дори снимките от ваканциите си.

 

нетрадиционна медицина
Малко, но необходимо уточнение. Гнусливите и страхуващите се от паяци и прочее животинска твар могат да прескочат следващите редове. Да не мислите, че само загадъчният и нечовешки красив Едуард Кълън (в ролята Робърт Патинсън) от „Здрач“ обича крехки момичешки вратлета? Пиявиците с 300 остри като игли зъбчета също се изживяват като вампири, но в полза на красотата. Срещу кръвта ви хлъзгавите създания с наслада (не- случайно ги държат гладни 3 месеца) ви отдават 124 биологично активни вещества, които активизират обмяната на веществата. Резултатът е перфектен тен и тонизирана кожа. Фен на хирудотерапията (така се нарича подмладяването с пиявици) е Деми Мур. „Виждаш как лакомо смуче като прахосмукачка и после „пияна“ до козирката изведнъж се килва встрани, все едно пада от столчето на бара“, описва преживяванията си любителката на екстремни преживявания. Бъррр... Малко приятна и съвсем негламурна е хидроколонтерапията, нещо като усъвършенствана клизма. Минимум 5 пъти (толкова продължава курсът) размишлявате за смисъла на живота, лежейки на кушетка, свързани с маркуч като с пъпна връв с апарата за изсмукване на... акото.
Обикновено знаменитостите демонстрират тату или аксесоари. Гуинет Полтроу често може да бъде видяна как се разхожда със следи от... вендузи по гърба. В случая методът на баба не лекува простуда, а стимулира микроциркулацията и избавя от стрес.

 

 

отвличащи маневри
Според 51-годишната Мадона възрастта е само число. Жълтата преса отдавна не я подозира в злоупотреба с ботокса просто защото е очевидна и с невъоръжено око. Поп кралицата, която параноично се бои от старостта, се опитва да излъже времето, като преднамерено боядисва корените на косата си черни. Да оставим наивниците да мислят, че няма време да посети личния си колорист. Ние с вас знаем, че намерението на Мадж е да ни внуши, че все още не е побеляла. Освен йогата и макробиотичната диета другата процедура, с която се опитва да омаловажи факта за блефаропластиката или фейслифтинга (миналата година слънчевите очила не успяха да скрият синината под лявото око), е Intraceuticals System – вкарване на активни вещества в кожата с кислород под налягане. Проникновените излияния на Дженифър Анистън за прекрасното състояние на устните благодарение на скраб от захар и натуралния макияж на очите (само тъмносив или кафяв молив за очи) отвличат вниманието от другите дребни „ремонти“ - пълнената със силикон горна устна и стесняването на разстоянието между очите. Тайната на Рийз Уидърспуун са антиейдж бисквитките Deluscious Vitamin Enhanced Cookies на Borba с витамини, минерали и екстракт от плодовете на амазонското дърво асаи в ролята на силен антиоксидант. Кейт Мос пък нямала нужда от никакви подмладяващи процедури, твърди нейният стилист Джеймс Браун. Ако ползва едновременно двата съвременни наркотика – ботокса и кокаина, може да й дойдат в повече. Лошото в случая е, че  нищо не е вечно под луната. Случайно направените от папараци кадри го доказват.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР