от русия с любов

Заменете фунийката ванилов сладолед (разбирай пастелните светли тонове на лаковете) с нещо плътно и вкусно. Като хайвер например.

Свобoда Сидерова 17 April 2009

Разтопен метал
 
Съдейки по страстта, с която nail-дизайнерите се заеха с паленето на огньове, много метал се изкова, но има една малка подробност. Слънчевият златен блясък от лятото е трансформиран в благородна патина. Бронзът, златото и медта по ноктите изглеждат наистина великолепно на фона на шикарните коктейлни и вечерни тоалети. Металният маникюр предполага здравина и сила. Носете го като гладиатори. Чувате ли дрънченето на доспехите?

Кралска мантия

Най-сигурният начин да сте в крак с модата са ноктите в кралското пурпурно или царственото червено с добавени черно и синьо за повече драматизъм. Аристократичните цветове са вдъхновени от крепостите и тъмниците и студения блясък на веригите. Наситените оттенъци са доста дръзки, но за сметка на това хващат окото и придават на визията нужната доза гламурност и пикантност и „намекват" за благороден произход. Вижте моделите на Diesel или Lanvin и ще се убедите сами. Забравете за люляковото и лавандуловото - те са за 16-годишни мацки.

Сиви нощи

Минимализмът остави своя отпечатък и върху ноктите. Образът на монахинята или момичето-сираче, които дизайнерите налагат, не търпи никакви фриволности от рода на ярък маникюр. Тъмно графитеният и гълъбово и опушено сивият нюанс придават на ръцете търсената елегантност и загадъчност. Допуска се както блестящ, така и матов вариант. Интересно решение са и абстрактните рисунки с мистично послание. Първичната сила, която излъчват, може да се сравни единствено с шумоленето на снежинките в безвременния мрак.

Летен french

Френският маникюр всяка година вдъхновява стилистите за нови идеи. Този сезон обаче french-маникюрът е продължение на лятната тема - бяла или светла «усмивка» (свободният край на нокътя) и луна (нокътната плочка в основата). Другият вариант - само бяла луна, която стига почти до средата на нокътя, също не е за изпускане. Идеята, то се знае, е на модния мастодонт Галиано за Dior и John Galiano. Цветният акцент в средата може да е, както ярко червено или наситена фуксия, така и тъмно бордо. Единственото условие е да съобразите раирания хоризонтално и леко заоблен „тоалет" на ноктите не само с елементите на дрехата и аксесоарите, но и с макияжа.

Хайвер и водка

Руснаците не сядат на маса без тях. Oт O.P.I решиха да последват примера им като претвориха идеята в едноименния ярко червен лак от колекцията Russian. Ако сте въздържателки, опитайте лака в романтично блещукащото червено с поетичното име «среща на Червения площад». От марката дори предлагат да издигнете плакат с надпис: «Мъже, помогнете ми да подбера Ферари към този безподобен маникюр». Познайте на другия ден какво ще имате. Но и в двата случая - мъж или кола, печелите. Другите имена в червен нюанс - «Санкт-Петербург», «Екатерина Велика», «Борис и Наташа», също освежават сдържано-елегантния делови стил. „Сибирски нощи" пък потапя ноктите като в хайвер. Защото какво друго да се прави в затънтената точка на света, ако не да се набляга на яйцата от риби, обилно полети с водка. Креативно? Незабравимо!

Издължен бадем с изискана реплика на Фаберже

Независимо дали ноктите са текстурирани или еднотонни, ярко червени или пурпурни, подобни на стар метал с вековна патина или загадъчно атрацитни, формата им е издължен бадем. Тя е много подходяща за масивните детайли, орнаментите, кръстовете, иконите и старинните военни награди, които се прикрепят с пиърсинг. Общото впечатление е, че ноктите напомнят бижутерски изделия а ла Фаберже. Маникюрът най-вече в червено и златно с помпозни украшения в тендем с устните, са основни акценти за сезон есен-зима 2007-2008 г. Трябва обаче да изберете. Или алени устни и натурални нокти. Или влажно-блестящи устни и creative маникюр. Никога двете заедно.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР