фигура като пясъчен часовник

За радост на по-пълничките, ерата на матриархата дойде.

Свобoда Сидерова 15 March 2009

Акцентът не е толкова върху тънката талия, колкото върху пищните бедра. Но това не значи „портокалова кожа" и липса на еластичност. Ако те втресе от притеснение, че фигурата ти далеч не е съвършена, виж какво освен сандалите на платформа или с дебели токове, влючва стратегията месец-до-плажа.

Първа стъпка: постигни мъдростта на Изтока

Възползвай се от тайната на индонезийските жени, които натривали тялото с отвара от корените на червен джинджифил. Или на тибетските монаси, които излагали бурканче с масло на слънце, за да го заредят с въздух. Ако ти се струва сложно, опитай стягащото мляко за тяло Lait Sublimateur на Chanel с джинджифил или изглаждащия масажен ексфолиант Skin Smoothing Massage Exfoliator от SPA терапията на Givenchy с хипер-кислородно царевично масло. Скоро ще почувстваш кожата си съответно стегната и релаксирана. Най-доброто "украшение", което някога си носила от тези марки.

Втора стъпка: овлажни всеки квадратен сантиметър

Само си представи - да отхвърлиш диктата на дрехите и да тръгнеш гола. Е, не по улицата, а вкъщи след като хидратираш цялата повърхност на кожата от пръстите на ръцете до краката с душ от чисто удоволствие. И то само за няколко секунди. Направиш ли го с балсама Baume Extreme Ultra Nourrissant на Dior, ще копнееш за него още и още. Уловката е в съдържащите се захариди, които се разтапят и премахват дискомфорта. Не само кожата, но и ти си залята от усещането за изключителна свежест.

Трета стъпка: търкай яко с ръкавица

Не жали сили като масажистите, когато правят лимфодренаж. Още повече, ако ръката ти е пъхната в ръкавицата Exfoliating Slimming Anticellulite Glove на Collistar. Благодарение на нея можеш да се насладиш на 3 ефекта и то в рамките на няколко минути. Ексфолиращ - ако търкаш от грубата страна на ръкавицата и оформящ и антицелулитен - от гладката страна. Ако спазваш техниката на нанасяне - енергични движения, отдолу нагоре, ще ускориш лимфопотока, т.е. ще „изгониш" излишната течност от клетките и ще изфиниш значително глезените.

Четвърта стъпка: не позволявай нищо да помрачи щастието ти

Стрии? Просто не е честно. Остави Салма Хайек да разправя на баба си как неприятните ивици я правят да прилича на тигрица, а ти вземи Strech Mark Control на Clarins. Две вълшебни съставки - екстракт от червена боровинка (усилва еластичността) и от центела азиатика (тушира възпалението, а оттук и розовия цвят) правят живота да изглежда по-красив. Между другото, много холивудски звезди игнорираха нахалните бразди благодарение на друг продукт на марката - маслото Tonic Oil.

Пета стъпка: прибери стягащите чорапогащи в шкафа и извади лифтинг продуктите

Експертите са категорични - няма стегнатост без моделиране на силуета и обратното - не същуствава отслабваща терапия без нужда от стягане на фигурата. Ако те притесняват отпускането на кожата и загубата на плътност, обърни внимание на Body Resculpt Lift на Biotherm. Био-активният силиций, био-пептидите и био-еластидите в него такъв био-лифтинг ще ти спретнат, че пластичните хирурзи могат само да завиждат.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР