антиейдж код ген(иално)

Крем за 30 хиляди долара или перхидрол? Нито едното, нито другото. Ако искате да консервирате младостта, ви трябват бифидобактерии, сиртуини, ензими, пептиди и хромосфери

Свобoда Сидерова 05 October 2009

Отвъд океана долетя галеща ухото новина. Американците създадоха крем, който изтрива бръчките като с гума, и то само за 2 минути. Невероятният ефект се дължи на водорасло от Северноaтлантическия океан. Цената на вълшебния еликсир ще е 30 000 долара за 10 мл. По-евтино ще ви излезе перхидролът. Т.е. чувството, което ще изпитате, след като се превъплътите в блондинка. Само при мисълта за поклонниците, обсаждащи панелката ви, от възбуда очите заблестяват, скулите поруменяват, а сенките под очите изчезват. Пълен кеф. Всички мислят, че сте си правили пластична операция. Вместо да витаете в облаците, вижте какво ново на антиейдж фронта.
 

 

работата е в гените  
Да, с годините ще заприличате на мама, но остаряването преди 60 години е лош тон. Във възможностите ви е да го предотвратите. След 10 години белите престилки от Lancome успяха да разшифроват гените, които в зряла възраст реагират на вредната околна среда с едно денонощие по-късно от младите „колеги“. В резултат отговорните за гладкия релеф на кожата протеини се разхайтват. В правия път ги вкарва Genifique (1), нито крем, нито серум, а активатор на младостта. Молекула, имитираща междуклетъчните липиди, и бифидобактерии наритват мързеливците. След 6 часа структурата на кожата се обновява, след 7 дни лицето изглежда по-младо, а след 2 месеца синтезът на „протеините на младостта” нараства с 60%.

 

сиртуините – новите звезди
Простичко казано, сиртуините (името идва от 7-членно семейство гени с „фамилията” SIRT) са протеини, които увеличават живота на клетките и повишават устойчивостта им към стрес. Гените на дълголетието, както още ги наричат, ще откриете в Anti-Aging Day SPF 30 (2) на La Prairie. Задачата по стимулирането им е поверена на силния антиоксидант ресвератрол. Дневният антиейдж крем също както и нощният Anti-Aging Night (3), пак на същата марка, могат да се похвалят още с „интелигентна” хидратираща система, редуциране на бръчките и повишаване тургора на кожата. Неоспорим плюс на вечерната грижа е екстрактът от градински кресон, който минимизира последствията от замърсяванията. Clinique обяви новите звезди – сиртуините, за GPS навигатори и ги включи в Youth Surge SPF 15 Age Decelerating Moisturizer (4). Освен че определя местоположението на обекта, в случая забавяне на стареенето, хидратантът се бори и с гликацията, най-модната тема напоследък в козметологията. (Втвърдяването на влакната колаген от захар води до загуба на еластичност.) Символът на крема – костенурка, внушава: „бързайте бавно и удължете удоволствието от сияещата кожа без бръчки”.
добрите „самураи” винаги печелят
Особено ако зад гърба им стои марка като Shiseido. 7 години проучване й бяха нужни, за да разгадае мистерията около отслабването на защитните сили на кожата, в резултат на което тя загрубява и повяхва. В ролята на лошите „самураи“ са вид протеини, които блокират формирането на пълноценни клетки-защитници. Задачата на добрите „самураи“ е да активират изграждането на плътна бариера. Така се появи на бял свят нова генерация глобална грижа срещу стареене Future Solution LX. Мултифункционалният дневен защитен крем Daytime Protective SPF 15 (5) и регенериращият нощен Total Regenerating (6) дължат ефекта си на суперстягащи и стимулиращи синтеза на колаген екстракти от мая, карамбол (звезден плод) и бамя, както и на доказани антиоксиданти, енергетици и имуностимулатори. Ефирният цветен аромат на роза, слива и череша допълва лукса от божествените текстури. Съкращението LX идва от luxury, а бурканчетата наподобяват перлени оризови зърна.

 

пептидомания
Фибробласти. Само не казвайте, че нищо не ви говорят. Дори и да ви бутнат насън, трябва да рецитирате значението им за колагена. Неслучайно пептидотерапията е една от най-перспективните насоки в подмладяването напоследък. В този смилът откритието на Vichy – стимулиране на активността и на числеността на фибробластите, е епохално. Титлата биологичен лифтинг реструктуриращият нощен крем LiftActiv CxP Nuit (7) заслужи колкото заради синергията между  витамин С и пептид2 (протеин с малко молекулярно тегло), толкова и заради постоянното и постепенно освобождаване, заимствано от фармацията. Т.е. кремът действа нонстоп, дори 2 месеца след като сте прекратили употребата му. При 76% от жените, участвали в теста, кожата е по-стегната като след операция. „Филърът” ролон за дълбоки бръчки в област-та на очите, устните и челото и моментален лифтинг ефект Aroma-Vaillance Express (8) на Nuxe също цели фибробластите, като разчита на екстракт от дъбова кора, семена от хибискус, невен, копър, какао и масло от мускусна роза. В ролята на „последния да затвори вратата“ са сфери хиалуронова киселина. И CV-то на подхранващия крем срещу бръчки от същата серия Aroma-Vaillance Еnrichie (9) впечатлява. Дългият списък включва още лавандина, масло от сладък бадем и витамини, които омекотяват, хидратират и подсилват кожната бариера. Нещо любопитно: продуктите имат нова система за съхранение без консерванти.

 

хромосфери
Нали не мислите, че само бръчките и липсата на еластичност издават възрастта? Зачервяване, петна, признаци на умора, загуба на блясък... Лицето изглежда бледо, не отразява светлината и контурите му се размиват. Иновацията на Biotherm - антиейдж кремът Rides Repair Chroma-Lift (10), освен че изглажда бръчки и лифтира, унифицира тена. Оптичният ефект се дължи на коригиращи хромосфери с жълти, червени и черни пигменти и светоотразяващ минерален силиций, които намаляват цветовата дисхармония. За секунди виолетовата текстура се трансформира в бежова и се слива с естествения цвят на кожата.

 

биоактивно злато
Навремето златните нишки, имплантирани в кожата под формата на корсет, преобърнаха представите за материалите в бюти индустрията. Спецовете продължават да се прехласват по благородния метал, използвайки го в какви ли не форми – нано-, фито- и биозлато. Последното е биоактивен метал с по-малък от микрона размер на частиците в деминерализирана вода. В състава на нощната емулсия Anew Ultimate Gold Night (11) на Avon колоидното злато попълва водните резерви на кожата и я възстановява интензивно. От марката обещават след 2 седмици минус 5 години.

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР