Нещо истинско

Искам да имам бижу, на което не аз да съм стойката, а то да е част от мен.

Ваня Шекерова 25 February 2009

Да ме изразява някак си, да допълва това, което съм. Имаше период, в който се кичех с каквото ми попадне.

Имаше друг, в който носех само едно синджирче около врата. Сега съм в етап от живота си, в който смятам, че след като нямам диаманти, всичко друго е пошло и глупаво и няма смисъл, просто няма смисъл да се въртя пред огледалото и да си въобразявам, че едно колие ще подчертае моята властност, едни обици ще подскажат за моята женственост и един пръстен или гривна ще привлече вниманието към мен самата, а не към марката...

С други думи искам да нося хубаво, а не непременно марково бижу. Модно, но непреходно, което говори за моята култура, моя социален статус, моето его.

И... май си го намерих. В София си го намерих, на бул. Витоша, то през цялото време е било буквално под носа ми. Ала човек трябва да знае къде какво да търси.

Всъщност, без да съм тръгнала на лов за бижута, и аз като всяка жена се загледах във витрината на бутик Valentin. Нищо не си познах от раз, но хлътнах по чистата линия и перфектната изработка на изложените образци. Да си призная, много от тях сме снимали в модните сесии на ЕВА, защото марката е категорично стъпила на българския пазар от 1986 г. и се състезава в най-високата категория на луксозната бижутерия.

Но фотографията е различна от живия контакт, нали? Все нещичко спестява. Убедителните доказателства за това съждение са в любимите на много жени яркоосветени витрини. А там, в бутик Valentin, истинските скъпоценности тихичко се спотайват, жадни за жива плът. Злато – жълто и бяло, платина, скъпоценни или просто ефектни камъни са вплетени с неповторимо изящество, с перфектно познаване на най-добрите световни традиции в бижутерията.


И ето – огърлица и гривна, изискана геометрия и графичност в комбинацията от скъпоценен метал и камъни. Комфортни, много елегантни, дизайнерски. И със сигурност ще бъдат акцент и към вечерната ми рокля, и с деловия ми костюм. Но не, чакайте, другите до тях – преливащи цветове, мамещи извивки, дяволско намигване, има и обици в комплекта, и пръстен. Закопчавам гривната около китката си, тя сякаш само мен е чакала, чувствам се царица, затопляйки колието до моята телесна температура. Толкова е истинско, никого не имитирам, това съм аз!

Оказва се, че всеки сет на марката има варианти не само на пръстените и гривните – заради обиколките на пръста и китката, а и на обиците и колиетата – заради анатомичните особености на различните дами. Става все по-хубаво, по-индивидуално и по-стилно с Valentin. Оставам с него. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР