умен и красив

Статусът на стилния мъж е не само сакото от Zegna в гардероба и Aston Martin в гаража, но и малките неща, които, макар незначителни, правят незабравимо впечатление...

Свобoда Сидерова 28 April 2009

Статусът на стилния мъж е не само сакото от Zegna в гардероба и Aston Martin в гаража, но и малките неща, които, макар незначителни, правят незабравимо впечатление...


Славните времена на еднозначните оценки на мъжкото самоизразяване: метро-, юбер- и ретросексуален, отдавна минаха. Чака ни светло бъдеще с clever mаn (от английски - интелигентен, умен, способен...). Т.е. достатъчно схватлив, за да му прищрака, че жените не се интересуват само от чувството за хумор или от парите му. Както и че изборът на партньор не става само в рая, където двойната брадичка, грубата ръка и наболата четина не са от значение, тъй като мъжът е само един.

 
„Свари” преди да теглиш контра

Класическото бръснене се възражда. Може би защото класиката е извън модата. Или на мъжете омръзнаха многофункционалните средства 3 в 1. Къде по-фешън е мацването с четката за бръснене с косми от борсук (примерът с животното е случаен, няма нищо общо с мъжкия характер), или държането на самобръсначка с ръкохватка от рог на носорог. Или да вземем жеста, с който сапунът в металната купичка се разпенва. Не забравяйте за най-важното – горещата вода. Така едновременно ще разслабите лицевите мускули и ще омекотите четината. Космите са като спагетите – когато са сухи, се чупят, когато се сварят, се режат лесно.

Силиконовата долина

Добрата новина - в смисъл, че действа успокояващо на жените, е, че и мачовците не са пощадени от двойна брадичка. Лошата - че мъжката козметика изпреварва женската по разнообразие. Иначе няма как да наречем появата на средството срещу двойна брадичка Silicon Valley на Nickel. Създателят на марката Филип Дюмон матира конкуренцията, като не лансира мъжко копие на женския вариант, а действително необходим продукт. Грижата за красивия профил е поверена на стягаща и отслабваща съставка. В добавка витамин Е и силикон предпазват от образуване на бръчки, алантоин действа успокояващо. Продуктът може да се използва като терапия вместо обичайния афтършейв в продължение на 30 дни.

Дневникът на един мъж

„Докосвам се до кожата – гладка до неприличие. Защо околните така ме гледат? Да не би на челото ми да е написано, че ползвам афтършейв без алкохол?” На съвременните хедонисти им омръзна от лосиони, които щипят и омазняват. Специалистите се вдъхновиха от свойството на кашмира да защитава кожата и да я оставя мека. Ultra Comfort на Biotherm Homme има свежестта на лосион и успокояващото действие на „кашмирен” балсам. Чисти растителни масла – царевица, ориз и кайсиева ядка, богати на омега 3+6 и серамиди, помагат на кожата да се противопостави на агресията от ежедневното бръснене и да избегне риска от дехидратация.

Ръцете не трябва да са само силни

В деловия мъжки свят гледаните ръце са не само признак на добър тон, но и атрибут на успешния бизнес. Меката и здрава кожа може много да разкаже за своя собственник и да наклони везните в негова полза. Разбираемо е, че грижите за ръцете и маникюрът не изглеждат най-мъжественото занимание. Скептичното отношение в случая обаче е неуместно въпреки убийствения аргумент «Какво, да не съм жена?». Не, скъпи, не си, но ми омръзна ръцете ти да ме стържат, след като се върнеш от тенис. От Collistar Linea Uomo са се погрижили това да не се случи. Кремът за ръце Daily Hand Treatment не само защитава от климатични и механични въздействия, сред които и спорт, но и заздравява ноктите и намалява петната и зачервяванията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР