находките на април

Минус петна, плюс сияние. Аксиомата важи с пълна сила за коригиращия серум. Новите играчи срещу меланина са екстракт от корени на куркума и на шлемник байкалски и на ориз. 

24 February 2009

 

 

Even Вetter Skin Tone Corrector на Clinique
може да се купи за 96 лв.

Минус петна, плюс сияние. Аксиомата важи с пълна сила за коригиращия серум. Новите играчи срещу меланина са екстракт от корени на куркума и на шлемник байкалски и на ориз. Като прибавим и опитните нападатели, антиоксидантите витамин С и Е и ексфолиращата салицилова киселина, е ясно: равномерният тен печели с убедителна разлика срещу мътния.


AquaMatt на Lancaster
може да се купи за 57 лв.

Ако правите разлика между мазната лъскава и добре хидратираната „обезмаслена” кожа, няма как да не оцените матиращия флуид. Контролът на себума е поверен на бамбук, евкалипт и кактус. За постигането на абсолютна чистота рамо удря и салициловата киселина. Водораслите и листата от бръшлян имат задачата да се справят с дехидратацията и замърсяването. Диети, хормонални проблеми, висока влажност... Вече не са страшни.


Сellular 3-Minute Рeel на La Prairie
може да се купи за 330 лв.

Не че досега нямаше средства за пилинг, но за пълното женско щастие бързината беше недостатъчна. Само три минути и старата кожа е свалена. Концентрираният екфолиант-маска няма как да не изпълни обещанието си, след като зад гърба му стоят солидни гаранти като ексклузивен клетъчен комплекс, плодови и салицилова киселина и витамин А. Светналото лице с незабележимите пори от огледалото ваше ли е?

 

Soin Teinte Ultra Hydratant на Dior
може да се купи за 62 лв.

Хидратиращ продукт, който е грим, или грим, който хидратира? Тониращият ултра овлажняващ крем комбинира и двете. Сигурно помните аквапорините - система от „водни каналчета” за напояване на кожата. Благодарение на тях и добавените леки пигменти и светлоотразяващи частици кожата изглежда сочна и обгърната от цветен воал. С една дума, красива.

 

Primordiale Skin Recharge SPF 15 на Lancome
може да се купи за 134 лв.

Колкото и да е уморена от вредната околна среда, кожата няма да откаже някой и друг антиоксидант. Дневният крем с радост й го дава. Биотинът (витамин Н) в състава има задачата да презареди клетките. Екстракт от моринга и защитният фактор SPF 15 разгонват свободните радикали. Определението безжизнен цвят на лицето вече не се отнася до вас.

 

UV Plus Day Screen High Protection SPF 40 на Clarins
може да се купи за 71 лв.

Висока двойна защита срещу UVA/UVB лъчите, микронизирани 100% минерални екрани, които не оставят бял филм по кожата, защитен комплекс, подобряващ устойчивостта й срещу електромагнитни вълни, растителни полимери, улесняващи нанасянето на грим, устойчивост на влага и изпотяване... Още да изброяваме ли? Дневният защитен крем има защо да се надува от гордост.

 

NutriSUMMER SPF15 на L’Oreal
може да се купи за 12.50 лв.

Специално дозираната съставка в хидратиращия крем за лице с 12-часово действие постепенно придава тен без оранжев оттенък. В добавка витамин Е се бори със свободните радикали. В резултат кожата е приятно загоряла и предпазена от фотостареене.

EXFOLIATING RICE POWDER & Mattifying Papers на L’Occitane
може да се купи за: кърпички – 23 лв., пудра – 51 лв.
Лющеният червен ориз от Камарг (област в Прованс) e обожаван от диетолозите. Малките зрънца бъкат от витамини, аминокиселини, минерали... Но не това е основният му плюс, а свойството да абсорбира и да намалява сентеза на себум и развитието на бактерии, причиняващи раздразване, и да свива порите. Рецептата на матиращите кърпички и ексфолиращата пудра - оцет, прах и екстракт от червен ориз, коча билка, цинк и етерично масло от лимон, не е сложна, но е ефикасна. Кожата преоткрива кадифения си вид.

Self-Tanning Moisturizing Lotion на Avene
може да се купи за 26.70 лв.
Хидратиращият автобронзант за лице и тяло придава само за час естествен тен. Чувствителната кожа ще оцени противовъзпалителния и успокояващ ефект на едноименната термална вода, а вие - леката и немазна формула.

Intral Serum Apaisant Anti-Rougeurs на Darрhin
може да се купи за 148 лв.
Чувствителна, склонна към зачервяване и възпаление или с розацея кожа. Има какво да се направи по въпроса, особено ако ползвате успокояващия серум. Екстракт от лайка, глог и божур видимо премахват червенината и възстановяват нарушеното равновесие на кожата.


Pur Gelee Exfoliante Visage на Galenic
може да се купи за 29 лв.
Долу ръцете от лицето! Оставете почистващото ексфолиращо желе да свърши работа. Гаранция, че ще останете доволни. Няма как да е иначе - екстрактът от комунига е известен с това, че подобрява циркулацията и активизира жизнено важните функции. Още освежава, почиства и максимално насища клетките с кислород.


Flavo-C Forte на AuriGa
може да се купи за 59 лв.
Какво става, ако към известния стимулатор на колагена витамин С добивим още гинко билоба, друг прочут борец срещу свободните радикали? Резултатът е предсказуем – младостта влиза под кожата и на бръчките не им остава нищо друго, освен да го обърнат на бягство. Серумът с 15% витамин С е опасен противник.

 

Classic Clean на Wash&Go
може да се купи за 2.97 лв.

Притеснявате се за хиляда неща. Е, сега едно отпадна и прическата ви наистина следва всяко движение. Това е възможно благодарение на новия съюзник - шампоана за обем. Формулата Flexi-Volume повдига косата в корените и й придава гъвкавост. Възхищението на околните е гарантирано.

Bioetyc New Energy prevent на Deborah
може да се купи за 18.90 лв.
Маслинено масло и екстракт от боабаб, стимулиращ клетъчното възстановяване. Това е тайната на укрепващия крем за суха и чувствителна кожа, пред който бръчките са безсилни. Лицето е не само по-сияйно, но и защитено срещу стрес и замърсяване.


Intensive Care на Garnier
може да се купи за 7.40 лв.
Кремът за тяло с плодови екстракти е незаменимо при склонна към отпускане кожа. Освен 24-часовата хидратация, другото му несъмнено предимство е стягащият и тонизиращ ефект.

 

Relaxing Hand&Foot Cream и Moisturising Reflexology Gloves&Socks на Avon
може да се купи за: крем, ръкавици и чорапи по 8.90 лв.
Повече за ползата от рефлексотерапията ще разберете, като нанесете релаксиращия крем със саке и ориз на стъпалата и ръцете. Упражнявайки лек натиск върху точките, ще разпуснете мускулите и ще стимулирате микроциркулацията. Ако не сте наясно с проекцията на различните органи, първо потренирайте със специалните ръкавици и чорапи за точков масаж.

 

Derm’ intim Gel De Toilette Apaisant на A-Derma
може да се купи за 14.70 лв.
Първото и основно правило на интимната хигиена гласи: без дискомфорт. Успокояващият гел отговаря на изискването. Благодарение на формулата сапун без сапуна и рН 5.5 не изсушава кожата. Омекотяващи и успокояващи съставки, сред които екстракт от овес, предотвратяват раздразването. Екосистемата в деликатната област функционира без проблеми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР