алоха на стила горещи тропици

тялото: невъзможно гладка кожа

Свобoда Сидерова 14 January 2010

стайлинг биляна хинова, диaна шингарова коса салон васил атанасов грим мария илиева маникюр и педикюр цвети маслянова за салон O.P.I модели ралица калинова и виолета сечкова, визаж моделс

Снимка: енчо найденов
 
 
тялото: невъзможно гладка кожа

Скорошно изследване на списание Allure показва, че първото, на което се обръща внимание при вида на разголеното тяло на плажа, е кожата. Мечтаете и вашата да е като на Жизел, Хайди Клум или Бионсе, толкова невъзможно гладка. Ако нямате време да прекарвате часове с персоналния си треньор или йога инструктор, отделете поне 10 минути под душа с някои от новите продукти за супер-гладка кожа.

Омекотяващото масло-скраб на Dior например няма аналог. Употребата му е истинско удоволствие: едновременно омекотява, подхранва кожата и я обгръща с аромата на лимон, бергамот, роза, жасмин, кедър и мускус.

Използването на ексфолиант 2 или 3 пъти седмично прави кожата не само много по-мека, но и по-еластична, тъй като подобрява микроциркулацията. И още един неоспорим плюс: освободената от мъртви клетки кожа е по-възприемчива към последващите продукти и много по-добре усвоява активните им съставки. Ако независимо от положените старания, чувствате кожата си вяла и безжизнена, отдайте предпочитание на скраба с тонизиращ ефект. Например зареждащия с енергия и нови сили Gommage Tonic на Clarins, Fruction Gommante Seche Corps от SPA серията Asadespa Tonic на Academie.

Ексфолиацията е и прекрасно средство да се отървете от врастнали косъмчета, нещо много важно за гладки и перфектни крака. Наблегнете на скрабовете сега. На морето едва ли е толкова удачно, тъй като може да "изтриете" загара, а освен това кожата е силно чувствителна към слънчевите лъчи.

 

макияжът: горещи тропици 

Светлината и сенките играят на криеница, а леките текстури на макияжа с вплетени блестящи частици експлодират с хиляди отблясъци на екзотични цветове. Очите сияят като скъпоценни камъни в тюркоазено и сапфирено. За да направите погледа "ангелски", нанесете по-наситен цвят в основата на клепачите и по-светъл под веждите.

Ако искате да се почувствате като авантюристка, попаднала на далечен остров, изберете цветове, които контрастират с очите: лилаво и розово за тъмнокафяви очи, бронз за зелени и жълто или ябълково зелено за светлосини очи. Сенките с ледени текстури и заскрежен ефект са неоспорим хит това лято. Гелообразните сенки Icy Eyes на Helena Rubinstein например, съчетават чувствеността на сатена, нежността на кашмира и блясъка на метала. Усещането е уникално - като капка роса, която кара кожата да тръпне преди да се разтопи в свеж, сатенен цвят. Или да вземем сенките Eye Mousse на Еstee Lauder под формата на мус с моментален охлаждащ ефект и велурено гланцов завършек.

Устните са обагрени в актуалното розово, златно с розов оттенък, коралово или оранжево с блясъци на охра. Цветовете на залеза не са просто плодови, а придават на устните мистичен шик, превръщайки ги в забранен плод. Обърнете внимание на червилото Invincible Kiss proоf на L'Oreal. Създателите му твърдят, че е толкова трайно, че стои като татуировка на устните и издържа на страстните целувки без да оставя следи. По-смелите могат да опитат ивици синьо и оранжево по скулите, които изглеждат като мацнати от четката на някой начинаещ Гоген.

За истински тропически скули изберете бронзираща пудра със златни частици, която ще озари лицето със светлина. Тропическата кожа трябва да бъде гладка и "нажежена" като на островна принцеса, но също така и латино бронзова, като на Джей Ло.

 

косата: небрежни къдрици на сърфистка

Не се връщайте от почивка с изтощена коса, а запазете блясъка и здравината й през цялото лято. Важно е да я подготвите за яростната атака на слънцето и морето. Препоръчваме ви следния трик всеки път, когато използвате балсам. Обвийте главата с хавлия и го оставете да действа 3 минути. Правете така 2-3 пъти седмично и косата ще е мека като коприна. Преди за заминете, помолете фризьора да ви направи актуална за сезона и лесна за поддържане прическа. Девизът на лятото е: коса, изсушена от морския бриз, и минимум стилизиращи средства.

Промени се схващането за боядисването на косата. Свежо боядисаната коса може да избелее на слънце, но със сигурност вредите, които то нанася, са по-малки, отколкото на старата боя. Още повече, че L'Oreal, № 1 в света на боите за коса, лансира шампоан за боядисана коса Elseve Color Vive, чиято формула е подсилена с 50% повече UV филтър. Едно нещо обаче е сигурно. Не ходете на почивка с тъмни корени, тъй като постоянно ще се притеснявате за вида си, вместо да мислите за следващото парти под звездите. Постоянното променяне на косата от плажен към вечерен стил може да е доста трудно и отегчително. Най-лесният вариант е "мокър" ефект и истинско цвете, вплетено в косата.

И още: ситни масури, фиксирани с гел и "гарнирани" с малки плитчици. Експериментирайте - дори кокът с изкуствени кичури а-ла Бриджит Бардо може да изглежда добре на лунна светлина. Образец за подражание са и меко падащите като водопад къдрици на кинодивите. Такъв вариант налагат Gucci, DKNY, Ralph Lauren и Carolina Herrera. И тъй като вятърът няма да ги остави да мира, а пръските солена вода ще ги отпуснат леко, не се старайте особено. Леко ги напръскайте със спрей за блясък и навийте на маша. Така само за 10 минути ще получите истински surf-look. И още една малка хитрост: преди плуване намокрете косата с обикновена вода. Това намалява вредата от солта или хлора в басейна.
 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР