гламур по време на криза

Повлияни от песимистичните прогнози, модните корифеи спретнаха антикризисен протест. Неонов пънк, сюрреалистичен гламур, изпепеляваща любов, невинност, номадски дух и аристократизъм.

Свобoда Сидерова 05 October 2009

звезда от нямото кино
Творчеството на моделиера Пол Поаре, актрисата Луиза Брукс и джаз атмосферата от 20-те години са водещи за Dior. От наситените сенки, изкуствените мигли, яркия руж, супертънките вежди и устните ала гейша лъха източен колорит. Името Jazzclub на палитрата за очи на Dior Beauty не е случайно. В дамската чантичка в стил арт деко има очна линия, пудра за вежди и сенки.

 

 

 

 

 

 

 

нощна птица
Банален грим? Забравете. Marc Jacobs предлага да гледате света през котешки очи. Сами по себе си характерно изтеглената очна линия и цветните сенки са предизвикателство. Нещо като ода на Ню Йорк от 80-те, неоновия пънк, рок и поп културата. Gucci и Versace също гласуват за smoky eyes, излъчващи сексуалност и агресивност. Lancome декларира, че новото черно при очите е индиговото с акцент златно. Устните са nude или в наситен червен цвят.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

госпожица свежо лице 
Простотата ще спаси света. Минимум цветове и детайли, акцентът е на вътрешната красота. Слабите детски лица (за справка Burberry, Carolina Herrera, Missoni) изглеждат недокоснати от четка. Ще се наложи да изучите тънкостите на nude макиажа. Фон дьо тенът на L’Oreal например се адаптира перфектно  към цвета и структурата на кожата. Думата baby в балсама за устни на Guerlain подсказва за какво иде реч. И Givenchy рисува емоциите от първата целувка с прозрачен глос.

 

 

 

 

 


 

 

руска красавица
Дизайнерите се прехласват по Матушка Русия. Първи крак повлякоха от Chanel с пре-колекцията Paris-Moscow. И Kenzo налага рускоболшевишки фолклор, който препраща директно към доктор Живаго. Запазена марка на Erdem са „кокът на баба“, кацнал на темето, и яркочервените устни. Останалият грим се ограничава със светла пудра и малко спирала. Guerlain също се прехласва по крехката славянска красота на Наталия Водянова. Палитрата за очи и устни, украсена с традиционни елементи, е в пламтящи цветове като залеза над Волга.

 

 

 

 

странница
Според Alessandro dell’Acqua и Matthew Williamson ключовата фраза е номадски шик, а стиловете tribal и wild са все още актуални. По очите греят типични сафари цветове - охра, пясък, бежово, сиво-кафяво. А скулите и слепоочията са подчертани с още по-плътно кафяво за постигане на непринуден ефект. Няма нищо странно. По душа жената е скитница, чийто дом е навсякъде. Интересното е, че не само се вписва в околната среда, но и оцелява. За да спазите максимално визията „дивото зове“, използвайте метални нюанси червило.

 

 

аристократка
Очна линия и секси устни, очертани с молив. Безупречният грим на Dolce&Gabbana напомня висша мода от 50-те. Тройната очна лилия – в основата на клепача, в гънката и в средата на външния ъгъл, на Moschino е абсолютен хит. Предложението на Oscar de la Renta – опушени очи и nude устни, ни връща към епохата на херцогините. Колекцията на Chanel Вeauty в чест на маркиза Луиза Казати от Венеция, която била нещо като живо произведение на изкуството, е чиста проба драматичен барок. Цветовете от палитрата за очи блестят като светлините на Канале Гранде и придават на погледа мистицизъм. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР