„Добро утро, жена ми!“

Сватбен сезон, част II - Лео Бианки и Лучия

Георги Тошев 25 October 2024

Снимка: личен архив

Лео Бианки, станал популярен у нас като участник в риалити и телевизионни предавания, собственик на едни от най-добрите италиански ресторанти в столицата, отведе Лучия пред олтара след 20 години красива любов и в присъствието на синовете им – близнаците Николо и Матия.

Тържеството беше долче вита във всеки детайл!

Официалното голямото „Да“ беше казано в кметството на родния град на Лео – Фалконара Маритима, само в компанията на кумовете – брата на Лучия – Роберто, най-добрата ѝ приятелка Роберта и най-добрия приятел на Лео от детството – Карло.

На следващия ден вечерната сватба събра 130 гости – както от Сицилия, родното място на майката на Лео, така и от втората родина на младоженците – България. Тържеството беше в Badia di San Vittore – красиво малко шато с голям парк.

„През лятото в нашия край е много горещо. Избрахме това място, защото е на най-високата точка в областта и е прохладно. Има спокойствие, тишина“, коментира Лео. Лучия беше с бяла, традиционно дълга до земята булчинска рокля, с изрязан гръб и едно рамо, красиво описваща тялото ѝ.

„Звънна ми три месеца преди сватбата от съседен град в Италия и разказа как е влязла в магазин за рокли, харесала една, пробвала я, стояла ѝ страхотно и от раз се влюбила в нея!“, разказва Лео, който пък се доверил на италианската модна марка „Brutale“, на която е рекламно лице.

„Мястото също го избра Лучия. Бях категоричен, че винаги е по-хубаво жената да избира. И не сгреших! Аз обикновено гледам само храната. Бях се насочил към един ресторант с най-добрата кухня в нашия регион, но той няма блясъка на шатото, където направихме купона. Колкото до менюто – месец и половина преди сватбата с Лучия пробвахме различни предложения. Накрая решихме да се спрем на два вида паста и риба с гарнитура.

Преди вечерята имаше бюфет с различни вкуснотии. След вечерята освен сватбената торта – пак бюфет с десерти. И разбира се, вино, шампанско, просеко. За напитките отговаряше Лучия. Аз не пия алкохол, освен бира. Тя избра бяло вино от нашата област, което много се хареса.“  

Автор на сценария на вечерта е Лучия. Лео се шегува, че е готова сценаристка за телевизията. „Може би, когато трябваше да си кажа думичките: „Ще станеш ли моя жена?“, беше най-вълнуващо. Изпитах такова вълнение, че се страхувах да не объркам нещо. А когато видях Лучия да слиза по стълбите с баща си и да идва към мен, цялата в бяло… очите ми се напълниха…“

На сутринта, когато младоженците се събуждат, Лео казва на Лучия: „Добро утро, жена ми! Колко е хубаво да се събудиш, сбъднал една мечта!“.

Още една мечта ще сбъднат и гостите на церемонията, подарявайки на семейството американско пътешествие. Така четиримата – Лучия, Лео, Матия и Николо Бианки, ще пътуват до Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк. За Лео има и един специален, много сантиментален подарък от племенничката и брат му – дрехи на баща му и очилата на майка му с бележка: „Ние сме винаги с теб!“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР