сладки момичета

Фриволно настроение подплатено с бонбонени цветове, които почти можете да опитате

Свобoда Сидерова 07 September 2009

грим мария илиева модели ани христова, калина лицанова, елиза вучкова, ирина атанасова агенция ивет фешън

Снимка: темелко темелков
Секси-розовите бузки, влажните устни и широко отворените очи обещават сладки целувки. Фриволното настроение е подплатено с бонбонени цветове, които почти можете да опитате. За да сте в час, вижте как ЕВА си представя "сладките момичета". Подчертаните очи и нацупените бледи устни доминират. Отделните акценти от ярки цветове стоят ефектно върху привидно негримираната кожа. Плюс много игра на светлина и малко специални ефекти. Време е за шоу!

ОЧИ
"Флиртувайте със сенките", съветват гримьорите. Ако не знаете какъв цвят да изберете, арт директорът на Guerlain Оливие Ешодмесон препоръчва да се спрете на един от най-непретенциозните - кафявия. Присъствието му тушира възторга на виолетовото, оживява сивото и облагородява розовото. Clinique разчупва монопола на кафявото с блестящо бежово и искрящо пъпешово.

От Bourjois оцветяват очите в пастелно синьо, розово и зелено. Clarins лансира кремообразни сенки за очи в малки цветни тубички - златисто, резеда, кестен, виолетово... Идеален вариант да конкурирате нашумялата напоследък мексиканска художничка Фрида Кало. Хипнотичният поглед на опушените в сливово синьо с цикламен акцент или брокатено кафяво очи е запазена марка на "момичето" на Lancome и не оставя и най-малък шанс на мъжа, оказал се в обсега на действие.

Топ-предложението на марката - прахообразни сенки в златно и сребърно, искрят като разтопен метал. Уверено стои на позиция и очната линия. Освен черна, се допуска и цветна - в тон със сенките. Ежедневието ще разнообразите със синя линия върху горния клепач. Хит е и очертаването на долния с молив във виолетово-мораво. Погледът оживява и благодарение на златистия намек в основата на вътрешния ъгъл на очите.


УСТНИ
Устните са номер едно в класацията на спиращите дъха елементи. Привидно естествени, искрят в хипнотизиращи цветове. Матови или блестящи, нюансите варират от бледо розово, почти ледено, до топло коралово към оранжево. Розовото е абсолютна мания този сезон и се появява във всички нюанси. Линията Dior Addict също е в сладко розово. Отразяващите светлината пигменти го трансформират в златно, което сгрява и блести.

Clinique разширява диапазона от ярък корал до светла малина. Estee Lauder радва окото с новите сочни и вкусни гланцове с плодов аромат. Не отстъпва и Clarins с цветните балсами за устни. Уханието на череша е толкова приканващо, че ви се иска да ги хрускате. Lancome пък лансира хидратиращ балсам с аромат на малина. Със сигурност ще си паднете по тези тути-фрути цветове, блестящи като плодов сладолед.

Ако имате фобия от спринцовки и идеята да уголемите устните с пълнители не ви вдъхновява, потърсете червило за обем, например с марката Rimmel. Неговото уплътняващо действие е нещо повече от оптична илюзия. Запълването на фините линии и блестящото покритие е само моментният резултат. Дълготрайното подобряване се дължи на засилената микроциркулация и повишената хидратация.


СКУЛИ
Бузите порозовяват като на младо момиче не без помощта на ружа. Добре е винаги да го имате в козметичната си чантичка. При желание може да се откажете от друг макияж и да се ограничите само с него. Кремообразният е универсален - използва се като руж, сенки или цвят за устни. Лесно се нанася с пръсти, а резултатът е естествен. Моментално придава блясък като инжекция за красота!


Поставя се на изпъкналата част на скулите, след което се размазва в посока към слепоочията. Ако ружът е компактен, с едно завъртане на четката се нанася почти на цялата повърхност на бузите под скулите. Супер атрактивно. Една малка подробност: не се ограничавайте с руж само на скулите.

Ако сложите малко на слепоочията, челото и брадичката, макияжът ще изглежда завършен. Актуалните цветове за сезона според Clarins са нежна малина и мандарина. Ружът в цвят светъл корал на Lancome създава чувството за леко обагрени от слънцето скули. Топлите нюанси балансират плътния грим на очите и чувствените устни.


МИГЛИ
По същия начин, по който малката черна рокля придава невероятна елегантност на притежателката си, спиралата прави погледа стилен. Изразът "облечени в коприна" мигли е буквален, тъй като почти всички спирали съдържат копринени протеини. Ако искате да подчертаете сините или зелените очи, последвайте съвета на топ гримьорите на Chanel - Доминик Монкуртоа и Хайди Моравец: никаква цветна спирала.

Само черна или кафява, за да подчертаете ириса. Казват, че сълзите са едно от най-мощните оръжия на жената. Визия в стил "кой разплака доброто момиче" ще постигнете с блестящи прозрачни топчета, напомнящи диамантени "сълзи", на връхчетата на горния ред мигли. Givenchy дори създаде специален гел за тази цел. Тъй като у нас не се внася, използвайте течен силикон.

ТЕН
Всичко тече, всичко се променя. Но не и изискванията на визажистите за блещукаща кожа, която се постига единствено с методите на "светлинната" хирургия, както обичат да се шегуват те. За да им угодят, козметичните марки продължават да бълват кремове и пудри със светоотразяващи частици. Перлено сияние ще постигнете, като смесите овлажняващ лосион, анти-ейдж серум и тонален крем с точно определен цвят. Ако кожата излъчва блясък, значи сте уцелили пропорциите.

Що се отнася до цвета, повечето от компаниите налагат 2 основни нюанса тази пролет. Пудрата за лице при Clinique и перлите при Guerlain са в прасковено и розово. Lancome лансира основа под грим с цвят на млечно лилаво драже.
Ако искате да забележат точно вас от тълпата също толкова сладки момичета, превърнете се в Пипи Дългото чорапче. Изрисувайте лунички на скулите и около нослето с молива за вежди на Bourjois.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР