12 нови таланти под светлината на прожекторите на MICAM

13 September 2024

Всяка година в зоната Emerging Designers на световното изложение MICAM в Милано дванайсет нови таланта от света на обувките показват колекциите си. Избраните от жури от модни експерти на световно ниво с президент модния дизайнер Ернесто Еспозито творци и тази година ще са най-различни - от представящи първата си колекция, през дизайнери със собствена марка ибутик до предприемачи, способни да предложат своите творения на холивудски звезди.Главните герои на пространството Emerging Designers в MICAM и тази година ще са с много интересни истории, преживявания и експерименти. А колекциите им ще отговарят на критериите - устойчивост, специален подбор на материалите, комфорт, издръжливост и дизайн и стил.

И ето ги 12-те нови дизайнери

 

Дафне Ватиез с бранда й AKVO

По-малкото е повече

Дафне е на 36, от Париж. След десет години във филмовата и телевизионната индустрия решава да се посвети на обувките. Обучава се в Милано и Лондон и създава нова концепция за изцяло устойчив и авангарден сандал: така през 2024 г. се ражда марката AKVO.

Ардемия де Дженаро с ARDEMIA

Море

Ардемия е на 32 г. от Неапол. От дете усеща модата като свое призвание. Мечтата й да прави мода се превръща в страст и ангажираност. Ардемия учи и работи между Лондон, Милано, Аверса и Ибиса. Това създава стила и почерка й, които правятсъздадената през 2017 г. марка, носеща нейното име, толкова разпознаваема. На MICAM Ардемия ще покаже втората си колекция.

Луиза Сориано с BABÙ MILANO

Градината на Мажорел

27-годишната Луиза е завършила маркетинг и комуникации в Неапол. Изградила се е като креативен специалист в училището по мода и дизайн „Академия на лукса“ и Политехническия университет в Милано. През 2022 г. създава бранда си, вдъхновена от детството си и от чехлите, които носи в дома на своя приятел, сега партньор Давиде. Резултатът е уникални и престижни обувки, които ще направят впечатление сред предложенията на предстоящото Международно изложение за обувки.

Сесилия Бриньели и Сибила де Вуоно с „Произведено в Италия“

Пресечна точка

39-годишната Сесилия Брингели е родена в Милано. На 25 години напуска работата си на пълен работен ден, за да реализира мечтата си да се занимава с мода. Първата обувка, която прави през 2010 г., дава началото на нейната марка CB Made in Italy, която през 2012 г. се оказва единствената марка, изложена в свой собствен шоуруум на Corso Garibaldi в Милано.

Сибила де Вуоно е на 41 г. и израснала във ферма в Тоскана, която напуска, за да продължи образованието си в Института по мода и дизайн Марангони, Сибила де Вуоно си сътрудничи с множество луксозни модни къщи.

През 2021 г. тя се срещна със Сесилия Брингели в Милано и веднага става неин партньор в рестартирането на CB Made in Italy.

Кристиано Маньоли с CRIMAGNO EARTH

Островът на изкушението

Роденият в Швейцария Кристиано Маньони има богат опит в интериорния дизайн, но и безкрайна страст към обувките. Благодарение на семейството му, което ръководи компания за производство на подметки и го включва в дизайна им, Кристиано усеща желанието си да произведе нещо уникално. Колекцията му се отличава с това, че е без пол, предлага се в различни материали и цветове и е напълно рециклируема и устойчива. Ергономичността и дизайнът го отличават и е носител на големи международни награди.

Мат Джакомо Морели с GIO*

МИЛАНО

Тридесет и осем годишният Джакомо Морели от региона Марке в Италия завършва Института по изкуствата и Института Марангони в Милано иработи голяма дизайнерска марка и с важни криейтив директори. Марката Gio* Milano е родена през 2023 г. от желанието да се създаде продукт, който не само предпазва от студа през зимата или светлината през лятото, но и носи уникален автентичен стил. Името му напомня за града, който определя артистичния път на Джакомо, но е почит и към жизнената енергия на града, подчертава „Made In“ на марката и се характеризира със страст и автентичност.

Гийом Месли Д‘Арлоз с MEEKO

Лятно сафари

Винаги страстен в изследването на пустинята, Гийом, на 32 години, комбинира обучението си по маркетинг и продуктов мениджмънт и любовта си към животните и горите, за да създаде специална линия маратонки – меки, удобно и подходящи за носене както в хаотичния и елегантен Париж, така и в дивото и емоционално Борнео. Колекцията му е със силен фокус върху устойчивостта и цел да защити природата и да предложи конкретен отговор на всяка нужда от практичност и стил.

Корин с O.SUR

Еко дизайн

Парижанка със страст към пътешествията и откритията, Корин е учила в ESMOD (Парижко модно училище) и Ecole du Louvres. От многобройните й пътувания през 2020 г. се ражда марката O.SUR, вдъхновена от нейното възхищение от средиземноморските култури и тяхното отражение в обувките, както и от еволюцията, която са претърпели през вековете. Моделите O.SUR се произвеждат на Източното крайбрежие на Испания, която има силна занаятчийска традиция в обувките. Средиземноморието силно вдъхновява обувките на O.SUR със своя дизайн между простота и елегантност.

Франческа Паризи с PARISY

Турбо настроение

Франческа завършва икономика и маркетинг в Рим и решава да стане предприемач в света на модата. След като постига финансова независимост, тя се връща в училище и посещава Accademia del Lusso в Милано. В същото време работи и в Лос Анджелис в малка компания за обувки, където учи как да развива колекции и да управлява доставчици. През 2023 г. се ражда колекцията Parisy, която се фокусира върху издръжливостта, комфорта и устойчивостта. Колекцията участва в голямо събитие през зимата на 2024 г. по време на Седмицата на модата и се насочва към бъдеще, пълно с възможности, като скорошното откриване на канала за електронна търговия на марката.

Сабина Теруел Мартинез с SABINIS

Просто шик

SABINIS е най-автентичният израз на усета и креативността на 43-годишнатаСабина Теруел, от Барселона. Тя е завършила дизайн на обувки и работи в големи компании. През 2022 г.вАликанте създава собствената си марка. Колекцията й е изработена майсторски и със стил и повлияна от традицията на испанскатапровинция. В SABINIS вдъхновението от земята и творчеството, устойчивостта и индивидуалността се съчетават сизтънчената женственост.

Алберто Тасинари / Франсиско Бата със SISTTA

Различието е красиво

Франциско е мексиканец и развива кариерата си основно в Мексико, работейки с най-важните компании за обувки в Северна Америка. Алберто, итало-мексиканец, работи с Италия и Мексико, сътрудничейки на голяма марка. След 15години опит, двамата творци обединяват усилията си и създават марката SISTTA, която съчетава части от техните фамилии и общата им визия за непреходна елегантност, узряла по време на съвместната им работа.

Лело Романо със SNEARK

Опасен завой

Калоджеро (известен на приятелите си като Лело) е роден през 1971 г. в Агридженто работи първочално като като архитект, но интересът му към обувките е толкова силен, че дисертацията му е посветена на конкретен модел обувки, оборудвани с клапани за освежаване на крака при всяка стъпка. Създава марката си Sneark и прави маратонки, вдъхновени от 80-те години на миналия век, но със собствена индивидуалност и направени от биоразградими материали.

AKVO, Дафне Ватиез
Ardemia, Ардемия де Дженаро
BABÙ MILANO, Луиза Сориано
CB Made in Italy, Сесилия Бриньели и Сибила де Вуоно
CRIMAGNO EARTH, Кристиано Маньоли
GIO*, Мат Джакомо Морели
MEEKO, Гийом Месли Д‘Арлоз
O.SUR, Корин
PARISY, Франческа Паризи
SABINIS, Сабина Теруел Мартинез
SNEARK, Лело Романо
ТВОЯТ КОМЕНТАР