Елина Кешишева за силата на жените

eva.bg 01 July 2024

Елина Кешишева се завръща в България, за да представи силата на жените чрез изкуството си в изложбата “Контакт”

Вдъхновена от жени, преживели насилие, световно известната фотографка заедно с фондация Emprove призовават за промяна чрез притихване и свързване със света на другите.

Изложбата „Контакт“, посветена на Жените Survivors, се открива на 1 юли в централната софийска галерия ONE (ул. “Дякон Игнатий” 1А).

Голямата във фотографския и моден свят Елина Кешишева представя своя човешки и творчески интерес към темата за силата на жените и тяхното умение да преминават от слабо в силно състояние, предавайки тази сила чрез контакт с хората около себе си. Вместо модели, този път пред обектива на Кешишева застават жените, които наистина са преминали през нелекия път на тази промяна. Чрез нейното изкуство фондация Emprove цели да пробуди зрителя за една важна и обществено значима тема. Освен фотографии, изложбата включва и въздействаща видео инсталация от визуалния артист Виктор Попов. Изложбата ще бъде в ONE gallery до 14 юли.

Аналоговите фотографии в “Контакт” разкриват магически сцени. Почти като горски нимфи, омагьосани, опиянени от своята свобода и връзката им с природата, Жените Survivors* танцуват, държат се за ръце и предават енергия чрез контакта си една с друга. Зареждащата сила на свързването е основната сюжетна линия, която присъства в сцените. Това е и водещото послание, което артистът иска да предаде на публиката – ние сме зависими от силата другите. Тя може да бъде рушаща, но и съграждаща. Експозицията цели да напомни, че промяната се ражда от контакта, тактилността, допира до света на другия.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените и Европейския съюз.

Медийни партньори: БНР, Дарик Радио, Attica EVA

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР