Пътят на Пикасо

20 June 2024

Специалистите по история на изкуството твърдят, че испанският гений е голямо предизвикателство за организаторите на изложби, посветени на творчеството му.

Заради количеството творби и тяхното разнообразие музеят „Пабло Пикасо“ в родния му град Малага намира интересно решение – кураторите събират в експозицията „Нетипичният Пикасо“ ранни и по-късни творби, обединени от една тема – портрети, за да покажат как в противоречието и понякога дори в отхвърляне на класическото изобразително изкуство Пикасо търси и намира своето творческо аз.

От един от първите портрети, които рисува, когато е на 12 години, причастието на малката му сестра, до деформиран на пръв поглед портрет на една от музите му – Дора Маар, това е пътят, който извървява гениалният художник.

Пикасо сам дава ключа към разгадаването на стила си с думите: „На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете“.

1 КОМЕНТАР
1
3394aprico
21 June 2024, 12:44

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР