Филмът „Защото обичам лошото време“ е в кината от днес

Дебютът в пълнометражното кино на режисьорката Яна Лекарска спечели Наградата на публиката на 28-ия София филм фест. В априлския брой на списание EVA очаквайте интервю с Яна и с актрисата Неда Спасова, за която ролята в "Защото обичам лошото време" е първата главна роля в киното.

eva.bg 05 April 2024

Яна е завършила кинорежисура в Нов български университет в класа на проф. Георги Дюлгеров, а след това печели пълна стипендия за университета „Чунг-анг“ в Сеул, Южна Корея. Именно там тя снима четири от шестте си късометражни филма, които можете да гледате в платформата kinematograf.bg.

„Защото обичам лошото време“ е филм, в който става въпрос за нашата връзка с миналото и за това колко е важно то в живота ни.

Ирина (Неда Спасова) е млада жена, попаднала в капана на собствения си живот, която копнее да избяга, да се измъкне, да се спаси и да се опита да бъде истински щастлива. В търсенето на изгубената радост и забравените мечти, тя среща Борис (Владимир Михайлов), с когото не са се виждали от деца.

Филмът е романтична комедийна драма за двама души, които винаги са вървели един към друг, без да го осъзнават. 

Поддържащи роли във филма изпълняват актьорите Елени Декидис, Боряна Пунчева, Иван Бърнев и Веселин Ранков. Филмът е заснет на красиви локации в района на Южното ни Черноморие и в с. Горна Василица, близо до София, за 18 дни в началото на лятото през 2023 г.

Най-важното, което режисьорката Яна Лекарска иска да сподели с публиката на своя дебютен филм, е, че щастието е възможно и съществува, че любовта е възможна и съществува и че дори ако навън вали, дори и ако се чувстваме толкова зле, че не ни се става от леглото, можем да открием нещо хубаво в света около нас.

Във филма „Защото обичам лошото време“ звучат български естрадни хитове от 60-те, 70-те и 80-те - Маргарита Хранова, Богдана Карадочева, „Тангра“ с парчето „Любовта, без която не можем“, Веселин Маринов и др. Има обаче и страхотно ново парче, дело на актьора Владимир Михайлов и неговата група REWIND. Нарича се „Луд по теб“ и можете да го чуете още сега. 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР