Няколко калории нежност

Сладкиш Наполеон по френски - сладко изкушение от бял шоколад, бадеми, ягоди и още нещо

29 April 2024

Няма нужда от повод, за да зарадвате близките си хора. Използвайте всеки момент, за да ги накарате да се усмихнат, за да сътворите топли семейни спомени, за да ги изненадате приятно. А какъв по-лесен начин от вкусната храна, която е като истинска магия за утеха, наслада и любов.

Предлагаме ви една лесна, вкусна и изкушаваща всички сетива рецепта за сладкиш Наполеон по френски, която ще подслади и дните, и нощите, и делниците, и празниците ви.

"Не мисля, че има проблем на този свят, който не може да бъде решен от един добър сладкиш", казва писателката Жаклин Кели.

Усмихнете близките си хора, покажете им колко много означават за вас! Не може да прекалите с това сладко изкушение от бял шоколад, бадеми, ягоди и специалния пудинг за бисквитена торта ванилия Dr. Oetker...

Сладкиш Наполеон по френски

Продукти: 

800 г бутер тесто, 

700 мл прясно мляко, 

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия Dr. Oetker,

100 г захар, 

50 г подсладено кондензирано мляко, 

150 г бял шоколад, 

50 г  смлени бадеми,

За украса: 

200 мл сладкарска сметана,

 60 г захар, няколко ягоди, 

листа мента

Приготвяне: 

Развийте бутер тестото върху влажна кърпа и отрежете 4 кръга с желания диаметър с остър нож. Поставете върху две тави, застлани с хартия за печене. Надупчете нагъсто повърхността с вилица, покрийте с втори лист хартия за печене и отгоре поставете втора тава, за да притиска тестото. Печете на 200°С за около 7-8 мин, като преди това проверете дали тестото се е изпекло под горната тава. Извадете готовите кори и оставете да се охладят. 

Крем: 

Сварете крема по указанията на опаковката, но със 700 мл мляко, 50 г кондензирано мляко и 100 г захар. Разтопете белия шоколад и го прибавете към крема заедно със смлените бадеми. Оставете крема леко да изстине. Сглобете тортата, като подредите една върху друга четирите кори, а между тях разпределете крема. Отгоре декорирайте с разбитата сметана и украсете с пресни ягоди и листенца мента.

Още идеи и рецепти за сладкиши на http://www.oetker.bg/

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР