Изкуството като акцент в нова колекция на Issey Miyake

Модният бранд се вдъхновява от скици и рисунки на френския дизайнер Ронан Буролек за най-новата колекция Homme Plissé

eva.bg 24 March 2024

Френският дизайнер Ронан Буролек никога не се е съгласявал рисунките му да бъдат използвани като модни десени до момента, в който получава предложение от бранда Issey Miyake. В колекцията Homme Plissé есен-зима 2024, представена в Париж, цветните му абстрактни композиции намират своето място върху дрехите, превръщайки ги в истински произведения на изкуството.

Повтарящите се щрихи на рисунките са пресъздадени върху плисирания плат, създавайки дълбочина, движение.

 

В колекцията откриваме много шалове, които могат да бъдат носени по разнообразен начин, например като тюрбани, позволявайки на оригиналните рисунки на Буролек сякаш да оживеят в пространството.

Виждаме оригинални решения като връхни дрехи с огромни джобове, които могат да бъдат използвани като възглавници или модели от колекцията, които закачени на стената могат да се превърнат в нестандартна творба.

Много от силуетите са асиметрични, виждаме наслагване на слоеве, обогатяване на формата.

„Беше изключително вдъхновяващо да сътруднича с дизайнерите на Issey Miyake, защото в процеса на работа открих много сходни неща между моя творчески подход и техния“, сподели Ронан Буролек.

Проектът с Issey Miyake е само малка част от нарастващото самостоятелно портфолио на френския дизайнер след като наскоро съвместната работа между него и брат му Еруан приключи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР