устойчивост 9 бала

Прави ли ви впечатление, че гримът на звездите в холивудските филми никога не се размазва?

Свобoда Сидерова 31 July 2009

Ако отговорът е "да", време е да се запознаете с водоустойчивата декоративна козметика (waterproof), за която нито любовните драми, нито падането в басейн са страшни.

Натрапчивата мисъл "Как изглеждам сега" е способна до доведе до ръба на нервна криза дори и... най-хладнокръвната тайна агентка. Представяте ли си Хали Бери в "Не умирай днес" как преди да стреля, вади огледало и си оправя червилото? Въпреки че част от действието на "Бриджит Джоунс" се развива на тропически остров, макияжът на Рене Зелуегър остава безупречен, независимо от многобройните дубли. И в двата случая гримьорите използват супертраен макияж съответно на Revlon и Max Factor.
Не случайно Хелена Рубинщайн от светата козметична троица (тук влизат още Ести Лодер и Елизабет Арден) и американският крал на макияжа Макс Фактор до края на живота си спорят кой пръв е открил водоустойчивата спирала. Легендата разказва, че властната и нетърпяща непослушание Арден, експериментирайки с новите средства върху камериерката си, нерядко довежда нещастното момиче до сълзи. Черните потоци от очите я правят да изглежда по-страшна от смъртта. Така се ражда идеята за създаване на "устойчива на сълзи" козметика. Кой е истинският изобретател едва ли има значение. По-важното е, че с водоустойчивата козметика може се занимавате с дайвинг, без страх, че в очите ще заприличате на мечетата-панда.
На Max Factor дължим системата, благодарение на която тоналният крем и червилото се "прикрепват" към кожата и издържат дълго без да променят първоначалния си вид. Революционното откритие може да се сравни единствено с това на ликрата в текстилната промишленост.

Тайната на трайната козметика е силиконът, който не позволява на оцветяващите пигменти да контактуват с кожата. Единственият му недостатък е, че като се изпари, може да предизвика леко стягане. Дискомфорта ще избегнете като подберете правилното тонално средство. Компактен или течен фон дьо тен за суха кожа, за мазна - крем-пудра с текстура oil free (мазнината разтваря силикона). Въпреки че трайното червило напоследък се предлага като комбинация от 2 отделни средства - основа за цвят и овлажняващ гланц, специалистите не съветват да го ползвате всеки ден, за да не пресушите нежната кожа на устните.
При водоустойчивата спирала силиконът е заменен с полимери и захари, образуващи водонеразтворим филм върху миглите. Обичайната спирала ще направите водоустойчива като отгоре нанесете прозрачния гелообразен фиксатор Fix Mascara на Clarins.
Единственото неудобство на водоустойчивата спирала е, че може да бъде отстранена само със специално дегримиращо средство.


 

предложенията на ЕВА, които могат да устоят дори на 9 бала. 1. дълготраен фон дьо тен Colorstay на Revlon 2. дълготраен фон дьо тен Lasting Performance на Max Factor 3. блестящи дълготрайни сенки Icy Eyes на Helena Rubinstein 4. водоустойчива очна линия Aqua Vibes на Oriflame 5. фиксатор за спирала Fix Mascara на Clarins 6. траен лак за нокти Resist&Shine на L'Oreal 7. дълготрайно двойно червило Stay the day Lip Colour на Clinique 8. дълготрайно двойно червило Colorstay на Revlon 9. водоустойчива спирала Divinora Waterproof Guerlain със златни частици 10. двойна водоустойчива спирала Maxi Frange Waterproof на Bourjois

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР