Памела Андерсън на 56, без грим и със самочувствието на истинска жена

eva.bg 09 March 2024

Снимка: instagram/CR Fashion Book

Памела Андерсън продължава да печели милиони почитатели с нежеланието си да се подчинява на всеобщите стандарти за красота, визирайки в случая задължителното правило да е с грим пред фотографи и на публични места.

В началото на октомври миналата година 56-годишната блондинка се появи без абсолютно никакъв грим на Седмицата на модата в Париж и до днес продължава да следва неотстъпно това свое решение. Някои бяха шокирани, други приятно изненадани. Едни я аплодираха, други я критикуваха, но тя остана вярна на решението си и продължава да бяга от тежката маска на макиажа.

„Просто ми омръзна частта с разкрасяването, не исках повече да играя играта. Исках да обърна страницата, да провокирам представите за красота. Тогава агентите ми, а и децата ми казваха: Мамо, не можеш така, нуждаеш се от гримьорите си! Отговорих им, че самият факт че ми го казват, ме кара още повече да не искам да слагам грим. Реших да се покажа с чисто лице, без абсолютно никакъв макиаж. Просто себе си. И се почувствах толкова свободна. Нямаше човек, който да ме погледне и да каже: Ужас!“, споделя Памела Андерсън в интервю за „CR Fashion Book“.

Звездата прави поредната си изключително смела фотосесия за медията, снимайки се в различни визии и тоалети, но винаги без грим. Близкият план не я плаши, а усмивката й е толкова естествена, колкото и луничките по лицето.

Вижте снимките в галерията ни.

„Гледах племенницата ми как се снима с телефона си и още в същата секунда започва да обработва снимката, да слага филтри, да я променя. Та тя знае ли изобщо как изглежда в действителност? Знаят ли всички останали как наистина изглеждат? Да, знам, че такива са времената, че това е етап, фаза. Но истината е, че сега е особено подходящо да прекрачваме нормите, да бутаме границите, защото всичко е прекалено изискващо.

Всички тези инфлуенсъри с многото последователи в Инстаграм – те имат такава власт в ръцете си, но всичко е толкова повърхностно“, казва още Памела в интервюто.

„Смелостта е заразна. Въпреки че нямах намерение да правя големи демонстрации с нежеланието да слагам вече грим, видях как това повлия на много хора.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР