Cartoon cooking

Тази малко необичайна „Готварска книга за големи деца“, рисувана между Испания и България, на места може да ви се стори наистина изненадваща. Това е кулинарна книга за събуждане на апетит и на вдъхновение – казва авторката

Диана Шингарова 28 February 2024

Тази малко необичайна „Готварска книга за големи деца“, рисувана между Испания и България, на места може да ви се стори наистина изненадваща. Това е кулинарна книга за събуждане на апетит и на вдъхновение – казва авторката.

Забравете сериозността, защото тази книга е за всеки, който не смята, че да си голям, значи да не си дете – и че да си дете, не значи непременно, че не си също голям.

Ще видите още как една рисунка оживява... и как се ядат рисунки. Между кориците живеят най-любимите рецепти от блога Cartoon Cooking на Аля Маркова, за първи път събрани в книга с логото на издателство „Лист“. Това сполучливо партньорство донесе 4 номинации и два приза в категориите за „Илюстрация“ и в раздел „Най-добра готварска книга в Източна Европа“ в престижния конкурс Best of the world на Gourmand.

Сред 205 издания от цял свят бяха раздадени тазгодишните отличия в света на кулинарните издания. Червената точка на корицата от конкурса Gourmand се сравнява с наградите „Оскар“. Създател на конкуса е французинът Едуард Коантро, тази година е 29-ото издание. Церемонията по награждаването се състоя в Рияд.

Аля Маркова е художничка и кулинарен блогър. В книгата ще откриете как се прави кюфте без кюфте, бонбони от кекс и шейк против лошо настроение.

А сега запретнете ръкави и се заемете с приготвянето на лесен бадемов сладкиш. Ето как:

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР