Лионел Меси & Антонела – любовна история, достойна за филм

Меси се влюбва в Антонела, когато е едва на 9 години. Още тогава знае, че един ден ще я направи своя съпруга

Десислава Найденова 17 February 2024

Снимка: instagram

„Обожавам всичко в нея. Наистина се възхищавам на начина, по който се справя с ежедневието, винаги е в добро настроение и подхожда удивително към проблемите. Много е интелигентна и добра във всички аспекти от живота.“

Това казва Лионел Меси за своята съпруга Антонела Рокуцо. И макар че миналия октомври се появиха слухове за тяхната раздяла, в които беше замесено името на журналистка, с която Меси евентуално бил имал афера, Антонела не остана длъжна на жълтата преса и побърза да опровергае тези слухове. Тя публикува мила снимка със съпруга си. Последва и разходка до Дисниленд в Париж през декември, която събра тълпи от хора, искащи да видят Меси на живо и отблизо.

Преди това, през лятото, Рокуцо и Меси направиха голяма промяна, премествайки се в Маями. Футболистът се присъедини към отбора на града. Собственик на отбора е Дейвид Бекъм. Дейвид и Виктория Бекъм бяха заснети да празнуват заедно със семейство Меси. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Историята на Лионел Меси и Антонела Рокуцо показва, че истинската любов все още съществува. Любовна история, достойна за филм.

Любов е, когато момче и момиче, които се познават и обичат от детството, станат г-н и г-жа... Любов е, когато една връзка е изминала дълъг, дълъг път и въпреки неравностите и острите завои е останала цяла.

Защо най-добрият футболист в света се влюби в дъщерята на собственик на супермаркет? Каква трагедия ги събра отново след дълга раздяла? Какво представлява любовта от пръв поглед за Меси? Четете надолу.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

През 1996 г., когато Меси е само на 9 години и често ходи в къщата на приятеля си Лукас, той се влюбва в Антонела. Тя е братовчедка на Лукас. И Меси, и Антонела са родени в град Росарио, Аржентина.

През целия ми живот тя е била в главата ми
Меси още тогава знае, че един ден ще направи Антонела своя съпруга. Всички в къщата са наясно с тяхната малка любовна история, все пак посещенията на Меси стават доста чести.

Но животът има други планове. Засега.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Бащата на Меси решава да се установи в Барселона през 2000 г. с цялото си семейство. Меси и Антонела се опитват да поддържат връзка от разстояние, като си пишат, но нещата не са толкова лесни.

През 2005 г. в катастрофа загива приятелка на Антонела. Антонела, на 17 тогава, го преживява много тежко. Не говори с никого и отказва да ходи на училище.

Тогава Меси се връща в родния си град. Той хваща полет от Барселона, за да бъде до Антонела. След като прекарват много време заедно, двамата осъзнават, че имат много дълбоки и истински чувства един към друг.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Тя е всичко за мен
Едва три години по-късно обявяват, че имат връзка. До 2009 г. феновете и медиите не знаят за връзката на Меси. Той разкрива само, че има момиче за него в Аржентина. Потвърждението, че връзката е факт отпреди световното първенство през 2010 г. в Южна Африка, не закъснява. Целувките между двамата демонстрират много повече от любов.

През 2017 г. Меси и Антонела решиха да се оженят в родния си град Росарио в голям хотел, който е и казино. Тяхната сватба е известна като „сватбата на века“. Меси беше тогава на 30 години, а Антонела – на 29.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Много футболни звезди присъстват на сватбата, сред които Неймар и Пике.

На 2 юни 2012 г., на празненство, беше потвърдена публичната тайна, че Антонела е бременна с първото дете на двойката. Тиаго се роди на 2 ноември 2012 г. По-късно през 2014 г. Меси потвърди в социалните медии, че очакват второ дете. Матео се появи на бял свят на 11 септември 2015 г.

Меси татуира името на Тиаго и отпечатъци от ръчичките му на прасеца си. Точно като баща си, Тиаго играе футбол от много ранна възраст.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Според Меси вторият му син Матео много повече прилича на него. Матео е много състезателно настроен и не обича да губи. Той е този, който винаги изпробва нови неща и кара семейството да се смее с глас.

Чиро е третият син на Меси и Антонела, който се роди през 2018 г., само година след сватбата им. Меси отново татуира името и рождената дата на Чиро на прасеца си. Антонела изписа името му на ръката си. Всъщност тя е направила това с имената на трите си деца.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Днес Антонела Рокуцо е модел и инфлуенсър с над 39 млн. последователи в Instagram. Основател е на бранд за детска мода. Антонела редовно публикува снимки със семейството си.

Антонела Рокуцо беше на финала на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г., когато Аржентина грабна титлата.

„Каква голяма гордост изпитваме за теб! Благодарим ти, че ни научи никога да не се предаваме, че трябва да се борим до края. Най-накрая е факт, ти си световен шампион, знаем колко страда толкова много години, колко искаше да го постигнеш!“, написа Рокуцо в Instagram тогава.

Неотдавна Меси намекна, че би бил много щастлив, ако някой ден има и дъщеричка.

Любов, родена преди 28 години. Следва продължение. А междувременно вижте техни снимки в галерията ни.

1 КОМЕНТАР
1
Messi
17 February 2024, 19:51

Наистина велика любовна история, но целият живот на Меси е достоен за филм.

ТВОЯТ КОМЕНТАР