Николай-Емил Шопов: брокерът на инфлуенсърите vs инфлуенсъра на брокерите

Известен в социалните мрежи като @NESHOPOV, Николай-Емил Шопов е успешен предприемач, който се стреми с разнообразни инициативи да промени към по-добро сферата на недвижимите имоти в България

Калина Константинова 17 February 2024

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Известен в социалните мрежи като @NESHOPOV, Николай-Емил Шопов е успешен предприемач, който се стреми с разнообразни инициативи да промени към по-добро сферата на недвижимите имоти в България.

Трудно е да представим Николай-Емил Шопов (@NESHOPOV) накратко. Толкова млад, а с такъв богат професионален опит зад себе си, че сякаш е живял вече няколко живота. Бил е режисьор на музикални видеоклипове, водещ на тв предавания, изпълнителен продуцент, а сега е брокер и собственик на агенция за недвижими имоти, предприемач, ментор… Ако не сте били вече негов клиент, то много вероятно е все пак да сте чували името му или да сте попадали на негово видео в някоя от социалните му мрежи, които той развива изключително успешно.

С над 130 000 последователи (Facebook, Tik Tok, Instagram, YouTube) определено може да се твърди, че е едно от най-разпознаваемите лица в сферата на недвижимите имоти. Впечатляващото е, че започва по-сериозно да инвестира времето си в тези специфични канали за комуникация едва от март 2023 г. Успехът му не е случаен и показва нуждата от съдържание, свързано с тази тема в медийното пространство. Съдържание, което е кратко, забавно, любопитно, но и полезно, представено по необичаен, интересен начин. Във видеата си Николай ни показва имоти за продажба, говори за важните неща, свързани със сделките с имоти, среща ни с различни хора в кратки интервюта, осмива недотам добрите практики в професията си, но най-вече ни кани в домовете на известни личности и инфлуенсъри. Благодарение на поредицата „37 въпроса“ вече сме надникнали в интериорите на Ивка Бейбе, Виктор Стоянов-Ергена, Алекс Гърдева, Благомир Мастагарков, Алекс Богданска..., а тепърва предстоят още вълнуващи срещи.

За Николай присъствието в социалните мрежи е начин да достигне до изключително голям брой потенциални клиенти. Скептични ли сте по отношение на това дали един имот може да бъде продаден през TikTok? Съмненията ви са несъстоятелни. Едностаен апартамент, „кибритена кутийка“, по думите на брокера, на цена от 95 000 евро, представен в приложението, предизвиква такъв интерес, че се продава в рамките на 48 часа. От страна на продаващите пък интересът към подхода на Николай е толкова голям, че трябва да се чака поне две седмици за публикуването на нов имот.

Да застанеш с лицето си, да споделяш личния си опит, да искаш да повишиш осведомеността на хората и да им помагаш със съвети, със сигурност създава доверие към теб като професионалист. Именно към това се стреми инфлуенсърът на брокерите.

Когато започва да се занимава с недвижими имоти, не харесва особено средата, сблъсква се с некоректност, липса на регулации, недостатъчна ангажираност и иска да промени това. Създава своя компания за посредничество на недвижими имоти и платформата за имоти ново строителство – BezBroker, която е позиционирана като най-голямата онлайн общност за недвижими имоти с над 800 000 потребители във Фейсбук. Част от бъдещите му планове  са да създаде менторска академия и да помага на свои колеги брокери да стават все по-добри в това, което правят. Обича да предава опита си. Ментор е в петия сезон на програмата Mentor the Young, която тази година има над 1000 участници. „Смисълът на живота е да си помагаме, да бъдем полезни и да споделяме своите знания и умения“, убеден е Николай.

Би искал да вижда все повече млади хора, които остават в България или се връщат тук след опит в чужбина, точно както го е направил и той. „Напълно възможно е да реализираме „американската си мечта“ тук. Дори по-бързо и по-лесно.“

Щастлив е, че у нас се организират различни събития за предприемачи, „защото благодарение на тях виждаме, че не сме сами, и ни показват примери за успех“.

Каква е неговата лична формула за успех? „Като начало трябва да имаш добра идея, в която вярваш не само ти, а и широк кръг от хора. Тя трябва да бъде приложима, необходима. Впоследствие трябва да събереш около себе си екип, съмишленици, които да я припознаят като своя. Нищо не може да направим сами. Преди да достигнеш до успеха, се приготви и за провал. Но ако си на правилното място, обграден си с правилните хора и си в правилното време, успехът със сигурност ще дойде. А за да го задържиш, се изисква нагласа, знания, упоритост. Никога не спирайте да учите, да се образовате, да работите. Гледайте към следващото предизвикателство. Всяка мечта е постижима“, ни мотивира Николай.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР