Нургюл Салимова на корица на новия брой на EVA

14 February 2024

Снимка: фотография Слав&Хубен

Обмисляйки стайлинга на Нургюл за корицата на този брой, я виждахме с корона – като асоциация с царицата от шаха.

После решихме, че не е нужно, Нургюл Салимова и без корона предвижда и владее 12 хода напред. И е царица в шаха, и фокусира в себе си ценности, отнасящи се за неща далеч от шахматната дъска. При това е красива.

Нургюл е звезда и вдъхновение. Талантлива и успешна, тя е прелестно съчетание от пълната отдаденост на шахмата и почти по детски чист и невинен поглед към света. Така ще я видите в разговора й с EVA.

Ето какво още ще откриете във февруарския ни брой, подписано от EVA с любов:

„Харесва ми идеята, че част от сянката на цигуларя остава завинаги в цигулката и сянката ми може да е вградена заедно с тези на легендарните артисти, свирили на моята Гуарниери преди“, думите са на световната звезда, цигуларя Чарли Сием. Бил е и модел на Armani, Dior, Chanel.А разговорът на страниците на списанието докосва освен музиката и срещата му с Лагерфелд, целувката на Лейда Гага, венецианската графиня Виола Аривабене – негова съпруга, инфлуенсърка, дизайнерка.

Тя ще се появи във втория сезон на сериала „Вина“. Рядко дава интервюта. Живее от години във Франция, където има успешна кариера. Фани Коларова – ексклузивно за EVA. За киното, за партньорството си на снимачната площадка с Жан Рено, за любовта и човека до себе си, за Лени Киран – нейния син, за приятелството си с Ален Делон.

„Истината е, че бях много щастлив, когато бях Ален Делон в киното. Много щастлив“ – в рубриката „Живи легенди“ се лутаме из есента на най-красивия актьор във френското кино. Разходката с поглед към залеза започва край един прозорец в неговото имение Души, недалеч от Париж. И ако това е отново филм – то в него вече има много тъга.    

„Като истинска потомка на викинги със своите 182 сантиметра Маргрете стърчи над повечето държавни глави, с които се среща през дългото си управление. А от нисичката Елизабет II се различава и по обичая да размахва високо и радостно ръка, докато поздравява поданиците си, да пее с цяло гърло националния химн и най-вече – по лъчезарната усмивка“, оттук тръгва разказът за „Маргаритката на Дания“ – любимата кралица на датчаните, абдикирала в полза на сина си. Историята й и самата тя увличат повече и от най-увлекателната приказка в един свят, останал без кралици.  

Дойде ли времето ние като модни потребители да се върнем няколко индустриални стъпки назад и да си спомним персоналните шивачи – реторичния въпрос задават модните ни редактори и ни изкушават с модната сесия La Muse, която със сигурност ще искате да гледате пак и пак като любим филм, защото тя е… филм.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР