40 звезди в обща фотосесия за една корица! Ще ви впечатлят

Специален е мартенският брой на британския Vogue

eva.bg 09 February 2024

Снимка: instagram/facebook/vogue

40 мегазвезди в една уникална фотосесия за последната корица на главния редактор на британския Vogue Едуард Енинфул. Мащабите са космически, блясъкът вселенски, а интересът - световен!

Опра Уинфри, Джейн Фонда, Майли Сайръс, Синди Крауфорд, Иман, Кейт Мос, Салма Хайек, Виктория Бекъм, Серина Уилямс, Салма Хайек, Джиджи Хадид са малка част от имената, които бяха избрани за тази удивителна корица.

Едуард Енинфул успя да събере в един ден, на едно място в Ню Йорк едни от най-актуалните имена от света на киното, модата, музиката, шоубизнеса. Те дойдоха от всички краища на света, за да участват в това „веднъж в живота“ събитие, ознаменуващо оттеглянето на Едуард Енинфул от поста главен редактор, за да поеме по-висок пост в семейството на медийната компания Conde Nast.

Това е най-многолюдната фотосесия за корица на Vogue, която някога е правена. И въпреки впечатляващия брой звезди, на фотографа Стивън Мейзъл му били необходими само 15 минути, за да заснеме корицата. Вижте бекстейдж снимки в галерията ни.

Както може да се досетите, организацията на подобна мащабна фотосесия, която е свързана с координирането на програмите на световни звезди, всяка със своите си планове, ангажименти и приоритети, изисква много усилия.

„Когато ставаше въпрос за последния ми брой на Vogue, аз знаех, че корицата трябва да е посветена на жените“, казва Едуард Енинфул.

След като изпраща ръчно написаните от него покани за участие във фотосесията до избраните от него 40 звезди, той получава само положителни отговори. Всичко това се случва три месеца преди въпросната фотосесия, за да може всички да наредят графиците си. Единствено Никол Кидман не успява да се включи в проекта, заради ангажимент във филм.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

В деня на снимките в Ню Йорк пристигнали звезди от цял свят – Лондон, Париж, Милано, Лос Анджелис. И всички се държали като професионалисти, което позволило бързото заснемане на корицата.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР