Опра Уинфри на 70: Най-накрая във форма и щастлива

Много експерти обаче критикуват решението й да отслабне с помощта на медикаменти

eva.bg 06 February 2024

Снимка: getty images/guiliver, instragram

В малка черна рокля на Valentino Опра Уинфри показа пред многомилионната аудитория на наградите Грами, че е открила как да върне времето назад.

70-годишната медийна кралица, която отпразнува своя юбилей само преди няколко дни, изглежда по-добре от всякога. Убедете се сами в галерията ни.

И не става въпрос само за липсата на бръчки по лицето й.

Опра цял живот се е борила с килограмите си и най-накрая постигна теглото, което винаги е искала. Самата тя признава, че вече се чувства щастлива в кожата си.

„В продължение на 25 години беше публичен спорт да ми се подиграват за теглото. Обвиняваха ме, засрамваха ме. Нещата, които са се изговорили за мен, които са шушукали около мен, шегите на мой гръб… В днешно време никой не би си позволил да го стори, нямаше да им се размине подобно поведение“, това казва в интервю Опра по повод коментарите за теглото й, които е търпяла цял живот.

Тя обаче си призна, че драстичното отслабване в момента се дължи на приемане не медикамент.

Опра не разкрива за кое лекарство става въпрос, но каза следното: „Имайки предвид живота и трудностите ми, фактът, че сега има медицински одобрено лекарство за контролиране на теглото и поддържане на по-здравословно състояние, за мен е нещо като изкупление, дар, облекчение. Не мисля, че е нещо, което трябва да криеш и за което да се срамуваш“.

Привържениците на здравословния начин на отслабване обаче, които смятат, че килограми се свалят най-добре с хранителен режим и тренировки, остро критикуват решението на много звезди да използват лекарства, защото дават лош пример на подрастващите.

„Всеки избира сам начина си на отслабване. Но каквото и да изберете, важното е да не допускате другите да ви накарат да се срамувате от избора си.

Аз осъзнавам, че самата аз съм се обвинявала години наред за това, че съм с наднормено тегло, че нямам достатъчно воля, за да го контролирам. Знаех, че има лекарства, които помагат за свалянето на килограми, но исках да докажа, че мога да се справя сама. Е, вече не съм на същото мнение“, казва Опра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР