Натали Портман и нейното утре

„Поглеждайки назад, наистина се гордея с този филм, въпреки че по онова време беше смущаващо да открия, че внезапно на мен гледат като на сексуален обект, когато бях само на 12.“

eva.bg 11 January 2024

Снимка: getty images/guliver

Най-новият филм с участието на Натали Портман излезе в края на миналата година. „Май Декември“, в който играе и Джулиан Мур, разказва за необичайна двойка, за която героинята на Портман, млада актриса, иска да разкаже в биографичен филм след скандални събития, случили се години по-рано.

С времето осъзнаваш, че не е важно мястото ти в света, а мястото в теб. Не е важно как те гледат всички, а как ти гледаш на себе си.
За тази своя роля Натали Портман бе номинирана за „Златен глобус“, но статуетката отиде при Ема Стоун за „Клети създания“.

На церемонията на тазгодишните Златни глобуси Натали Портман блестеше в рокля Dior Haute Couture. За пореден път актрисата не изневери на френската модна къща.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Портман е посланик на марката от 2011 г., когато беше лансиран парфюмът Miss Dior Chérie. От тогава тя участва в различни кампании на Dior и редовно се появява на червения килим с тоалети на Dior. Някои от тях сме събрали в галерията ни.

Както на Глобусите, така и след това на Governor's Awards Портман пристигна сама, което потвърди слуховете за раздяла между нея и съпруга й. Актрисата не носеше венчалната си халка.

По време на снимките на „Черен лебед“ Натали се запознава с Бенджамин Милпие, френски танцьор и хореограф, за когото се омъжва през 2012 г. Имат две деца, Алеф (12) и Амалия (6). 

„Обичам да бъда майка, но майчинството е много по-интензивна работа от това да си актриса – като ходиш на работа, се чувстваш така, сякаш имаш почивен ден. Не че искам почивен ден от това да съм майка, просто може би преди имах впечатлението, че майките не работят. Но те работят повече от всеки друг.“

Умните жени обичат умните мъже повече, отколкото умните мъже обичат умните жени.
Миналата година излезе информация за извънбрачна афера на Бенджамин с 25-годишната активистка по климатичните промени Камий Етиен. Близки до семейството разкриха, че аферата била нещо мимолетно и Бенджамин е готов да направи всичко по силите си, за да извоюва прошката на Натали.

„Натали мрази това, че изневярата на Бенджамин я кара да се чувства безсилна“, казва източникът. „Тя не знае дали може да възвърне силата си, ако остане с него или го напусне. Наистина е трудно да продължи да се справя с това.“

Въпреки че след скандала от август семейството беше видяно заедно по-късно през септември в Париж и Австралия, в свое интервю отпреди няколко дни актрисата каза, че в момента живее в Париж с двете си деца, без да споменава нищо за съпруга си. Явно прошката е непосилна.

Натали Портман е родена в Йерусалим, като майка й e американка, а баща й e от Израел. През 1984 г., когато Натали е на три годинки, семейството й се мести в Съединените щати.

След като за кратко е модел, Натали се насочва към актьорството, а първата й филмова роля е Матилда в „Леон“ (1994), където на крехката 11-годишна възраст играе заедно с френския актьор Жан Рено.

Героинята й е момиче, което се сближава с наемен убиец, много по-възрастен от нея. Той я обучава, след като родителите й са били убити. По настояване на бащата на Натали премахват гола сцена с нея от филма, режисиран от Люк Бесон.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Back from Movie (@backfromovie)

„Поглеждайки назад, наистина се гордея с този филм, въпреки че по онова време беше смущаващо да открия, че внезапно на мен гледат като на сексуален обект, когато бях само на 12.“

Портман по-късно приема поддържащи роли в драмата „Красиви момичета“ (1996), мюзикъла на Уди Алън „Всеки казва Обичам те“ (1996) и комедията на Тим Бъртън за нашествието на извънземни „Марсиански атаки“ (1996), преди да се появи като кралица Амидала в „Междузвездни войни: Епизод I Призрачната заплаха“ (1999). Повтаря ролята си в двете продължения от 2002 г. и 2005 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman)

Не ме интересува дали колежът ще съсипе кариерата ми. Предпочитам да съм умна, отколкото филмова звезда.
Участва заедно със Сюзън Сарандън във филма „Някъде на запад“ (1999). В „Там, където е сърцето“ (2000) влиза в ролята на бездомна бременна тийнейджърка, която ражда в универсален магазин.

Натали Портман учи в Харвард. Завършва през 2003 г. с бакалавърска степен по психология. Като студентка там се подвизава като Натали Харшлаг, това е моминското й име. Не искала преподавателите да я разпознават и фаворизират.

За ролята си в „Отблизо“ (с Джуд Лоу, Джулия Робъртс и Клайв Оуен) печели „Златен глобус“ в категорията за най-добра поддържаща актриса.

Ролята й на балерината Нина Сейърс в трилъра „Черен лебед“ (2010) й донася „Оскар“ за най-добра актриса.

Портман бе номинирана за „Оскар“ за изпълнението си във филма „Джаки“ (2016), който разказва за Жаклин Кенеди в дните след убийството на съпруга й, президента Джон Кенеди.

„Наградите са толкова ненужни, защото смятам, че получаваме много от работата си, просто като я вършим. Работата сама по себе си е награда.“

Натали Портман участва през 2022 г. в „Тор: Любов и гръмотевици“. Филмът е базиран на комиксите на Marvel. Режисьор е Тайка Уайтити.

„Другите му творби също ме впечатлиха толкова много през годините и как той успява да съчетае глупавото и дълбокото, всичко това с отличителен визуален стил. Всичко във филмите му винаги изглежда спонтанно, забавно и изпълнено със сърце“, споделя в свое интервю Натали Портман за Уайтити и работата си с него.

През 2020 г. издава детска книга, озаглавена „Natalie Portman's Fables“.

„Живеем в малък свят и всички сме засегнати от всичко, което се случва навсякъде. И за да гледаме на това по-малко егоистично, трябва да сме благодарни за късмета по отношение на мястото, където сме родени, и как сме се озовали там, където сме се озовали.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman)

Включили сме „Май Декември“ в списъка ни със задължителни заглавия за гледане, а знаете ли какво винаги обича да съветва Натали Портман?

„Дайте си почивка – буквално и преносно. Ако имате един лош ден, не позволявайте той да ви определя. Винаги има утре.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР