декадентски гламур

Мистериозен поглед, нацапани със сладко от къпина или изпръхнали „винени” устни. Есенният look, олицетворение на дързост и невинност, навява асоциации с 20-те и 30-те години на миналия век, но в съвременна интерпретация. Ръкавица на общоприетите норми хвърля и поп-артът.

Свобoда Сидерова 14 May 2009

Мистериозен поглед, нацапани със сладко от къпина или изпръхнали „винени” устни. Есенният look, олицетворение на дързост и невинност, навява асоциации с 20-те и 30-те години на миналия век, но в съвременна интерпретация. Ръкавица на общоприетите норми хвърля и поп-артът.


Вледеняващ кръвта поглед

Искате ли да шашнете околните? Най-важното е да докарате футуристичен театрален поглед на ходещи неживи създания. Котират се наситени сенки в черно, тъмносиво и синьо-черно. Нула емоции, нула реакции. Хлад и мрак. Мрачното настроение и откровеният траш (направление на хевиметъла) са отличен избор за деня на Вси Светии. Вземете пример от Balenciaga, Commes des Garcons, Gucci, Givenchy и Yohji Yamamoto. Изборът им няма нищо общо с тийнейджърския бунт, затова не се притеснявайте да си спомните за тъмната си страна. На някои мъже им харесва агресивността. 


Цветни smokе eyes
Една от сензациите на сезона са сенки, по-ярки от очите. Според Vivienne Tam, Elie Saab, Behnaz Sarafpour и Malloni те са пищно виолетови. Други дизайнери като Monique Lhuillier и Proenza Schouler залагат на искрящото синьо. Кой би забравил подобна синева? Визажистите съветват първо да нанесете по-тъмен оттенък покрай линията на миглите и после да  добавите интензивност с по-светъл нюанс, напластявайки го на слоеве. При текстурите не се допуска смесване - или матови, или блестящи. В ролята на основа изберете молив в същия цвят. От ружа и яркото червило по-добре се откажете.


Вечна класика
Няма гримьор, достатъчно луд, за да се откаже от яркочервеното червило. Причината – оживява визията и придава секси вид. На това мнение са Baby Phat, Moschino Cheap&Chic и DSquared2. Текстурата трябва да е мат или сатен като на Rouge Dior Satin. Моливът за устни е задължителен. Не забравяйте да подчертаете линията на веждите и да нанесете 2-3 слоя спирала. Малък трик: за да легне червилото равно, на устните предварително се нанася крем за... очи.

Поп арт и baby-doll
„Киселите” оттенъци от платната на Анди Уорхол не дават мира на визажистите от John Galliano и Vivienne Westwood. Източник на вдъхновение са и ревютата на Marni и Behnaz Sarafpour. Лимонено, портокалово, салатено и ултрамарин по очите вече не се асоциира с ню-рейв, а е съвременен прочит на рокендролa. Dior пък наблегна на хиперболизирания кукленски поглед. На райското оперение на очите върви червило в по-сдържана гама.  


Готика и целувка по бургундски
През деня черните устни са твърде hard, но при особен случай, моля. YSL, Giles Deacon и Nathan Jenden оцениха уличната мода на пънкарите, готите и прочее неформали. Малко мистика никога не е излишна. Преливането на цветовете при дрехите стана тренд и при устните. По техниката деграде се прехласват Chloe, Derek Lam, Carolina Herrera и Giambattista Valli. Нанесете червилото в средата на устните и размажете с пръсти към контура. Все едно сте изпили чаша бургундско. „Винени” устни се постигат още с пурпурно, кирпичено и сливово. Внимание: лицето е като чист лист хартия. Блясъкът и моливът за устни са табу.

 

Кафе-пауза
Топлите оттенъци на прясно смляно кафе, черен, бял и млечен шоколад и трюфели са като че ли нарочно създадени за зимата. Нанесени на клепачите, правят погледа лъчист. За справка виж Dolce&Gabbana, Giorgio Armani, Dries Van Noten. Карамелено-бежовите устни също са хит. Спецовете твърдят, че подобна цветова гама кара околните да се отнасят по-топло към вас, а най-близките да не ви изпускат от ръце. Прекалено съблазнителни и ароматни сте в този образ. Първи на изкушението не устояха от Estee Lauder. Сенките от колекцията Chocolate Decadence приличат на сладкарски щанд.


Символ на здраве 
Навремето красавиците щипели бузите си, за да изглеждат румени, като често положението стигало до абсурд. Защо мислите матрьошките са с трескави петна по бузите? В наше време свежата руменина също е мега тренд. Марки като Versace и Bill Blass акцентират върху скулите, сливайки ружа с грима на очите. Предложението на Missoni, Anna Sui и Thakoon е не толкова кукленско. Независимо от интензитета, важно е основното правило: ружът се нанася под скулите с кръгообразни движения от центъра към слепоочията.

 

Понякога те се завръщат
Покрай главния акцент в макияжа, очите, намазват и веждите. Гъсти и широки, те играят решаваща роля, придавайки на лицето неповторима оригиналност. Старата тенденция гримьорите компенсират с начините за стилизиране. На дефилето на Brian Reyes например веждите са напудрени с тъмни сенки на прах, а на DSquared2, Prada и Emilio Pucci са старателно нарисувани и подчертано блестящи. Сред изключенията е Christian Lacroix. Обезцветените и нарисувани отново вежди са тънки. Отдавайки дължимото на рамката на очите, от Deborah лансират двоен продукт - молив и пинсета. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР