"Фантомът на операта" на Бродуей у нас през април

с шест представления

27 November 2023

Една от най-красивите и зрелищи продукции "Фантомът на операта", гледана от над 160 милиона души в 41 страни и в 186 града, ще гостува с шест представления и у нас. Това ще се случи на сцената на зала 1 на НДК от 11 до 14 април. Оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър идва в София от Бродуей.

През 2018 г. най-известният мюзикъл на британския композитор отбеляза 30 години на Бродуей с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спечелил е повече от 70 престижни театрални приза, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливър”, сред които - за най-добър мюзикъл.

Действието на „Фантомът на операта”, чийто сценарий е базиран на класическия роман на Гастон Льору, се развива във великолепния Париж през 30-те години на ХХ век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. 

Хипнотизиран от таланта и красотата на младата актриса Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и се влюбва в нея, но не знае за любовта й към Раул. Историята приема драматичен обрат, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като „The phantom of the Opera”, „Think of Me” и „Music of the Night”.

Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, оглавил класациите и с продадените над 40 млн. копия по цял свят, превърнал се в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

 

 

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с компанията на Андрю Лойд Уебър, популяризираща неговата музика по цял свят - Really Useful Group и е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. 

Представленията на „Фантомът на операта” са от 11 до 14 април 2024 година в София, зала 1 на НДК. Билети се продават от днес в мрежата на Eventim.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР