Да ги чуем!

Второ издание на изложбата “Чуй гласа ми”

22 November 2023

Второто издание на изложбата “Чуй гласа ми” събира популярни мъже, които смело застават с лицата и гласовете си зад инициативата, която има за цел да насочи вниманието ни към мъжкото ментално здраве.

Фотографиите са дело на Павел Червенков и могат да бъдат разгледани на MISSIA23 (ул. Мизия 23).

Експозицията успява да въздейства не само с впечатляващите портрети на Павел Червенков, но и с гласовете на мъжете, чиито лица е уловил фотографът. Личностите, които се осмелиха да подкрепят кампанията тази година, са актьорът Владимир Пенев, кулинарът Джун Йошида, радио водещият Митко Павлов, актьорът Иван Бърнев, певецът и писател Константин Трендафилов-Папи Ханс, ТВ водещият Мариян Станков-Мон Дьо, шампионът по мотоциклетизъм Мартин Чой, журналистът Светослав Иванов, радио водещият Симеон Колев и писателят Стефан Иванов.

С това те заявяват, че гласното изричане на тревогите носи лечебна сила. Тези личности чупят стигмата, че мъжете не могат и не трябва да говорят за менталното си състояние.

Гостите на събитието ще могат да застанат „очи в очи“ с портрета, а чрез QR код да чуят „на ухо“ емоционалната уязвимост на съответната личност. Организаторите препоръчват гостите да си носят слушалки. С този проект, фондация Emprove цели да нормализира търсенето на подкрепа и грижата за душата сред мъжете, като ги подтикне да повишат гласа си по темата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР