Това момиче Мег Райън става на 62

А най-хубавото е, че отново можем да я гледаме в романтична комедия

eva.bg 19 November 2023

Кариерата на Мег Райън започва с гръм и трясък, когато тя се явява на прослушване за филма от 1981 г. „Безкрайна любов“.

Въпреки че не получава ролята (избират Брук Шийлдс), това e ключов момент в кариерата й, който я поставя сред най-обичаните актриси от 90-те години. Първата й голяма роля е в „Богати и известни“ от 1983 г.

Първата от поредицата емблематични роли в жанра на романтичната комедия Мег Райън получава през 1989 г. „Когато Хари срещна Сали“, в който блондинката си партнира с Били Кристъл, й носи номинация за наградата „Златен глобус“.

Очевидно романтичната комедия е моят франчайз жанр, нямам нищо против да го кажа, вярно е. Обичам да ги правя и се надявам винаги да ги правя.
Друг известен екранен партньор на Мег Райън е Том Ханкс. През 90-те двамата правят страхотни роли в „Джо срещу вулкана“, „Имате поща“ и „Безсъници в Сиатъл“.

Всъщност Мег е наистина блестяща актриса, защото някак успява да изгради силна химия с всичките си колеги. С Кевин Клайн във „Френска целувка“, с Матю Бродерик в „Болни от любов“, с Хю Джакман в „Кейт и Леополд“ и т.н, и т.н.

Мег Райън е отказвала някои от най-емблематичните роли в романтични филми. Известно е, че тя отказва ролите на Деми Мур в „Призрак“ и на Джулия Робъртс в „Хубава жена“, като и двата филма се превръщат в тотални боксофис хитове. Тези пропуски обаче не отнеха от успеха на Мег Райън.

Би било наистина страхотно, ако хората разберат, че звездите са хора със същите слабости и недостатъци, а не безупречни идоли.
Америка и светът я обожават. До момента, в който нещата рязко не се променят. Заради Ръсел Кроу и заради един трилър.

По време на снимките на филма „Доказано жив“ от 2000 г. Мег и Ръсел имат кратка връзка. Тогава тя все още е омъжена, но е разделена със съпруга си, актьорът Денис Куейд, защото разбира за изневерите му. Пресата обаче буквално я разпъва на кръст.

Не беше здрав брак дълго време. Никога не е ставало дума за друг мъж, а за това, на което връзката ни с Денис не можеше да издържи.
Трилърът „In The Cut“ от 2003 г., в който актрисата си партнира с Марк Ръфало, е вторият преломен момент в живота и кариерата на Мег Райън. Лентата съдържа откровени секс сцени и много голота, които не са приети положително от публиката и критиката.

За Мег обаче филмът „In The Cut“ е своеобразна победа, защото с него тя успява да се измъкне от екранния стереотип на доброто момиче.

Не мисля, че осъзнаваме колко бързо се движим, докато не спрем за минута...
Така или иначе след тези две събития Мег Райън се оттегля от Холивуд и преживява много тежък период. Малко по-късно си дава сметка, че подобно развитие й е било само от полза, защото е разбрала кое наистина е важното в живота. Разбрала е също, макар и по трудния начин, че няма абсолютно никакво значение кой какво мисли, пише или говори за нея.

Много от филмите, които съм снимала, са основно за жени, които намират своя глас, жени, които не се познават добре.
През 2015 г. Мег Райън прави своя режисьорски дебют. Това е филмът е „Итака“, в който актрисата си партнира със своя много добър приятел Том Ханкс и със сина си Джак Куейд.

През октомври тази година излезе нова романтична комедия с Мег Райън, на която тя отново е режисьор. В „What Happens Later“ до Мег застава Дейвид Духовни.

Когато нося високи токчета, имам голям речник и говоря на абзаци. По-красноречива съм. Смятам да ги нося по-често.
Филмът разказва за двама бивши любовници, които се срещат на летище за първи път след много години. Заради силен снеговалеж трябва да стоят там една нощ.

Това е голямото завръщане, след повече от 20 години, на актрисата в жанра на романтичната комедия. Заслужава си да я видим, защото, няма да крием, липсваше ни.

Днес Мег Райън става на 62. Честит рожден ден, момиче!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР