Есенните ритуали на Маги Джанаварова

17 November 2023

Снимка: личен архив

Маги, от скоро си в ролята на майка на малката Елизабет. Какви са вашите семейни ритуали тази есен?

Ежедневието ни наистина е изцяло фокусирано около Елизабет. Щастлива съм да бъда майка и времето с малката ми е изключително ценно за мен на този етап. Най-тривиалната ни рутина е да я целувам, докато не започне да мрънка. Обичам да ходим на разходки абсолютно всеки ден и да се наслаждаваме на есенните цветове. Едно от любимите ни места за разходки е закътана софийска уличка в иначе много оживен квартал, която е пълна с овошки и в близост тече река. Чува се само шума на вятъра и ни създава усещане за спокойствие и сякаш сме си само ние двете.

Какво обичате да правите заедно? Как се забавлявате заедно?

Игрите и забавленията ни с Елизабет са насочени към стимулиране и създаване на благоприятна среда за учене и развитие за нея. От втория месец започнах да ѝ чета книжки защото разбрах, че това развива мозъка им, без да го осъзнават. Първата книжка, която ѝ купих е “Малкият принц”, а една от тези, които най-често ѝ четем е “Приказки и картинки”.

Музиката те е съпътствала през всеки един период от твоя живот. Измести ли се твоята страст към нея с твоята промяна в личния живот?

Честно казано, страстта към музиката и нейното създаване си е все така силна, въпреки че към момента нямам много време да ѝ се отдам. Възнамерявам съвсем скоро да заведа Елизабет в студиото на Денис Попстоев и да работим заедно, ако ни позволи кралицата (смее се). Все още не приспиваме Елизабет с песнички, но любимата ѝ такава е тази от детското филмче “Телетъбис”. Винаги когато я запеем, е сигурно, че ще даде поне една усмивка, а тя е доста пестелива на тях.

Наскоро се завърна от Лондон, където времето вече е есенно, студено и дъждовно. Но тук при нас есента едва срамежливо се показва. Това също беше и първото ви пътуване с Елизабет извън България. Как се справихте с променящата се обстановка? Направи ли нещо по-различно в грижата за кожата предвид различния климат и среда?

Винаги когато пътувам, залагам на любимите ми продукти. Беше много студено и добре, че бях взела хидратиращата серия Hydrance за лице и тази за тяло XeraCalm Nutrition – и двете на бранда Avene. Там вятърът е доста студен и изсушаващ, затова превантивните мерки за задължителни. В тези условия успях да тествам напълно Avene XeraCalm Nutrition и съм много впечатлена от резултата. Кожата е хидратирана в продължение до 48 часа, нанася се изключително лесно и след това усещането е за комфорт и мекота. При нея състава е от 95% до 99% натурален. Едно от нещата, които ме впечатлиха тук е, че серията е подходяща за цялото семейство, дори и за бебета от 28-мия ден.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Magi Djanavarova (@magidjanavarova)

Есента все пак ще дойде и при нас, а с това предполагам, че разходките с Елизабет навън няма да са толкова приятни в сравнение със слънчевите дни, на които сте свикнали и времето и заниманията у дома ще са по-важни. Как планираш да създадеш комфорт и уют вкъщи през този сезон?

Обожавам да аранжирам вкъщи с цветя, сухи и естествени, хубави ароматни свещи и топъл чай. Нужно е малко, за да ни усмихне и да си създадем уют. Студеното време няма да ни спре да се разхождаме навън, затова съм запасила Елизабет с топли кожухчета. Мятам я в количката и излизаме.

Открийте любимите продукти на Маги Джанаварова на специална цена през ноември.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР