Новак Джокович, Йелена и една ученическа любов, започнала от тениса

Новак Джокович споделя, че на сватбата Йелена е изглеждала като ангел.

eva.bg 18 September 2024

„Да бъдем заедно, беше почти като научна фантастика. Аз бях студентка, която едва се справяше, а той беше много млад тенисист, който също нямаше пари за скъпи пътувания. По онова време самолетите бяха нещо напълно недостъпно за нас. Измисляхме и премисляхме как да се срещнем, как да накараме връзката ни да работи.“

„Знам, че не й е приятно през цялото време... Обичам я, тя е моята голяма опора.“

Новак Джокович и съпругата му Йелена, и двамата родени в Белград, се запознават в гимназията в края на 90-те. Сприятеляват се, докато играят тенис заедно. Минават няколко години, преди да започнат връзка. Заедно са от 2005 г.

През 2008 г. Джокович печели първата си титла от Големия шлем, прекъсвайки 10-кратната серия на Роджър Федерер. Печели и първата си голяма титла на Australian Open, когато е на 20-годишна възраст. Йелена винаги е в публиката, за да го подкрепя.

През 2013 г. той й предлага брак в Монте Карло след осемгодишна връзка. Сватбата им е през юли 2014 г. Двамата си казват „Да“ на частна церемония в Черна гора само няколко дни след като Новак печели втората си титла от Уимбълдън.

„Разплаках се, когато го видях. Бях толкова щастлива и вероятно това, че бях бременна, направи доста трудно контролирането на емоциите. Толкова съм благословена да го имам в живота си. Не бих могла да искам по-добър партньор от него.“

Новак споделя, че на сватбата Йелена е изглеждала като ангел.

„Опитвах се да присъствам в този момент и да го запомня. Бях фокусиран върху нея и нейната усмивка, и нашето бебе. Наистина беше съвършен момент.“

През октомври 2014 г. се ражда първото дете на семейство Джокович, Стефан. Дъщеря им Тара се появи на бял свят през септември 2017 г.

„Като мъж трябва да изпратя любовта и възхищението си към всяка една жена, преминала през толкова много болка и усилия, за да създаде живот, да даде живот... Каква благословия е да имаш възможността да бъдеш родител!“, написа Новак в Instagram.

През 2007 г. Новак и Йелена основават фондация „Новак Джокович“. Йелена е неин главен изпълнителен директор. Благотворителната организация помага на деца да реализират мечтите си чрез подобряване на образователната система в Сърбия.

На сайта на фондацията пише: „Йелена е отворен чирак на живота с неутолим глад за знания, който би искал да бъде запомнен като любопитна душа, която обича живота и ученето през целия живот. Майка на две деца, с невероятна страст да помага, тя е човек, който живее и диша образованието в ранна детска възраст. Тя живее според ценности като благодарност, честност, уважение, доброта, прошка и любов и се опитва да ги практикува във всичко, което прави“.

Йелена Джокович развива и блога Original Magazine, който предлага ориентирано към общността съдържание. Съпругата на Новак Джокович има бакалавърска степен по бизнес администрация и мениджмънт от университета Бокони в Милано, както и магистърска степен Луксозни стоки и услуги от Международния университет на Монако. Има и близо 800 000 последователи в Instagram.

Новак Джокович говори шест езика: сръбски, английски, немски, италиански, словашки и френски. Спечелил е рекордните за всички времена титли от Големия шлем за мъже на сингъл, както и рекордни титли от Australian Open.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laureus (@laureussport)

„Аз съм щастлив човек, защото успявам в това, което правя, разбира се. Но това, което ме прави най-щастлив, е, че имам хора около себе си, които обичам и които ме обичат. Това за мен е най-важното“, казва чистосърдечно Новак Джокович. А красивата Йелена е както винаги неотлъчно до него.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР