Анди Мъри и дивата Ким, която го върна към тениса

Ким среща Анди, преди той да е станал богат и известен

Десислава Найденова 07 July 2023

Снимка: getty images/guiliver

Бившият номер 1 в света, трикратен шампион от Големия шлем, двоен олимпийски златен медалист, носител на Купа Дейвис и двукратен шампион от Уимбълдън, се завърна. И то как само! Анди Мъри спечели убедителна победа на Уимбълдън 2023 още в първия си мач. И така всички отново говорят за него. И за съпругата му Ким.

Винаги през годините Ким Сиърс е била най-верният му фен. Тя често може да бъде забелязана на трибуните, докато Анди е на корта. Случвало се е и да го изненадва, появявайки се с децата им.

Анди и Ким се запознават през 2005 г. на US Open. Тогава тя е на 17, а той – на 18. Ким е дъщеря на тенис треньор. Завършила е Английска литература. Умее и да рисува, тук можете да разгледате нейни неща.

Ким среща Анди, преди той да е станал богат и известен. Той е първото й сериозно гадже. Ухажвал я с цветя и телефонни разговори.

Когато Мъри печели първия си турнир в Калифорния през 2006 г., намира Ким в тълпата, за да я целуне. Снимки на двойката са във всички вестници.

В книгата си „Seventy-Seven: My Road To Wimbledon Glory“, която издава през 2013 г., Анди Мъри пише:

„Тя наистина се грижи за мен и ми помага с толкова много неща. Тя винаги е била до мен. Ето защо имаме толкова страхотни отношения.“

„Ким вижда всички емоции, когато спечеля или загубя мач. Тя може да каже как се чувствам наистина.“

След 9-годишна връзка двамата се сгодиха през 2014 г. Впечатляващият пръстен на Ким, който Анди избира сам, струва 200 000 паунда. По това време нетното богатство на тенисиста възлиза на 30 милиона паунда.

Сватбата е наречена шотландската сватба на годината. Анди Мъри и Ким Сиърс се венчаха в катедралата Дънблейн от 12 век в неголям кръг от роднини и приятели. Партито беше в близкия Cromlix House, луксозен хотел, който Анди и Ким притежават и развиват.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Country Living UK | (@countrylivinguk)

Булчинската рокля на Ким е дело на британската дизайнерка Джени Пакъм. Сребристите й обувки с каишки са Jimmy Choo. Стотици световни медии отразяват събитието, което предизвика интерес по целия свят.

Преди сватбата си Анди Мъри казва пред BBC Sport: „Всъщност не съм нервен, защото сме заедно от девет години и половина и живяхме заедно шест или седем години. Мисля, че ще бъда по-нервен относно създаването на семейство, защото това би променило живота ми към по-добро.“

През 2019 г. Анди Мъри почти се оттегли от тениса заради травма на бедрото.

За онзи тежък период, в който дори не е можел да ходи, Мъри признава, че е постъпил егоистично със семейството си. Но е благодарен на съпругата си, която го е насърчила да не се отказва от спорта и да се бори въпреки физическото му състояние и въпреки депресията, в която е бил изпаднал.

„Тя има много добро чувство за хумор и е изключително подкрепяща и лоялна.“

Мъри се завърна на корта, след като се подложи на операция за възстановяване на бедрото през 2019 г. и след раждането на третото им дете, месец преди това. Семейството има четири деца.

Документалният филм „Andy Murray: Resurfacing“ на Amazon за завръщането му от същата година показва въздействието, което травмата е оказала върху семейния му живот.

„Това беше наистина труден период за мен... Не знам дали децата са забелязали, защото когато съм с тях, винаги се опитвам да изглеждам бодър, но съпругата ми определено беше наясно. Това натовари много отношенията ни. Тя беше брилянтна и вероятно бях доста егоистичен, мислейки само за себе си и за това как се чувствам през цялото време, без всъщност да осъзнавам въздействието, което има всичко това върху хората около мен.“

Мъри споделя, че въпреки окуражителните думи, които е получавал от семейството и приятелите си, му е било трудно да продължи.

„Виждам малко от това в документалния филм. Някои части от него са ми доста трудни за гледане.“

Четвъртото дете на Анди и Ким Мъри се роди през март 2021 г.

В свое интервю от същата година тенис звездата се пошегува, че най-гордото му постижение е да накара и четирите деца да си легнат навреме. И разкрива, че най-голямата му дъщеря София играе тенис веднъж седмично.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР