Без косми по четката

Усмивката, здравата кожа и коса са част от носителите на усещането ни за идентичност. Те са нещо като обвивката на самочувствието ни.

Люба Вангелова 31 October 2023

Снимка: пресофис на марката

Усмивката, здравата кожа и коса са част от носителите на усещането ни за идентичност. Те са нещо като обвивката на самочувствието ни. По време на пандемията се увеличи и без това големият процент жени от всички възрастови групи, страдащи от косопад – повече от 88%.

Днес в грижата за косата все повече прилагаме холистичен подход – търсим продукти, които не просто подобряват външния ù вид, но съдействат за цялостното ù здраве и за растежа. Освен храненето и начина на живот, изборът на правилния продукт може да е фактор за забележимата разлика.

КОРЕНЪТ НА ПРОБЛЕМА

L’Oréal Paris е доказал своята експертиза по отношение на косата и нейните нужди, а оттук и в създаването на мощна формула против косопад. Учените откриват, че коренът на косъма на силната и здрава коса е заобиколен от гъвкава колагенова мрежа. Важно е обаче да има баланс в натрупването на колагена. Причината е, че съществува риск от образуването на прекалено твърда колагенова мрежа, която може да „отреже“ корена на косъма от неговия източник на хранителни вещества и да ограничи растежа на фоликулите. А това води до изтъняване, отслабване на косъма и до преждевременна загуба на коса. Възстановяването на храненето и растежа на фоликула е от ключово значение за спирането на косопада.



АМИНЕКСИЛ: ЗЛАТНИЯТ СТАНДАРТ СРЕЩУ КОСОПАД

Мисията за здрава коса винаги стои зад мотивите на L’Oreal Paris да търси ефективно и клинично доказано научно решение. Лабораториите на марката го откриват и формулират в ултрамощния серум против косопад Elseve Full Resist с 1,5% Aminexil. Патентованата молекула аминексил клинично доказано намалява косопада с до 92%. Формулата на серума е подсилена с кофеин и аргинин. Накратко казано – след 6 седмици употреба скалпът става все по-трудно забележим през косата.

Elseve Full Resist с 1,5% Aminexil е одобрен от борд от дерматолози на L’Oreal Paris. Може да се използва веднъж дневно сутрин или преди лягане върху мокра или суха коса, без да я омазнява. Нанася се лесно и се разнася чрез лек масаж, който помага за равномерното разпределение на продукта. Дайте му 6 седмици време и се радвайте на резултата!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР