макияжът като на кино

Бързият поглед върху модните колекции за сезон есен-зима 2008/2009 оставя впечатление за грандиозен спектакъл, поставен от един и същи режисьор, който кара дизайнерите да възпроизвеждат костюми за... филми. Срещат се и отстъпници и дори аутсайдери, но за това по-късно. От своя страна преобладаващите цветове – сиво, бяло и черно, подсказват, че с всяка година „изобретяването на колелото“ става все по-трудно. Във вярност към традициите се кълне и ретро макияжът.   

Свобoда Сидерова 12 May 2009

Бързият поглед върху модните колекции за сезон есен-зима 2008/2009 оставя впечатление за грандиозен спектакъл, поставен от един и същи режисьор, който кара дизайнерите да възпроизвеждат костюми за... филми. Срещат се и отстъпници и дори аутсайдери, но за това по-късно. От своя страна преобладаващите цветове – сиво, бяло и черно, подсказват, че с всяка година „изобретяването на колелото“ става все по-трудно. Във вярност към традициите се кълне и ретро макияжът.   

 

Бабет отива на война


Набийте си го в главата – на лицето няма друго, нуждаещо се от макияж, освен очите. Силно очертани в мастилено или абаносово черно и с опушена или гланцова текстура. По абстракцията в черно припадат Alberta Ferretti, Gucci, Balensiaga, Lanvin и Yohji Yamamoto. От Victor&Rolf пък, да не останат по-назад, рисуват върху очите думите No, Wow и Dream On, естествено отново в черно. Нещо като протест срещу прекалено бързите темпове на модата!? Устните са мацнати с фон дьо тен вместо с цвят. Това им придава еднороден тон, който не е нито розов, нито перлен. Контрастът между очната линия и smoky eyes от една страна, и бледите устни от друга, напомня по-скоро за Сузи Куатро (да живее рокендролът!), отколкото за Бриджит Бардо. В живота можете да използвате бежово или яркочервено червило, както е при Victor&Rolf, и прасковен руж, за да вдъхнете повече живот на лицето.


Виктор Виктория


Заимстването на вещи от мъжкия гардероб не е ново. Спортните и лаконични линии, необичайната цветова гама, в която доминира черно, тъмносливово и патладжанено, конкурират обичайните сладникави финтифлюшки. Зад нашето момче, което всъщност е тя, стоят Just Cavalli, Tommy Hilfiger и Lacoste. Цветните принтове на Dries Van Noten нямат нищо общо с dandy темата, но монохроматичният грим и привидната му незавършеност, както и прилизаната коса, идеално се връзват с мъжкия look. Освен неутралното сиво-бежово, започващо от вътрешния ъгъл на очите и стигащо чак до клепачите, почти невидимите устни и полуматираната кожа, известна прилика с другия пол придават подчертаните с пудра и молив вежди. YSL пък изкарва на подиума цяла армия андроиди в черни перуки и, забележете, почти черно червило. 


1. скулптиращ руж Blush 4 Eclats на Guerlain
2. ултраблясък Juicy Tube by Nature на Lancome
3. двойна компактна очна линия La Ligne на Chanel
4. очна линия Super Liner Carbon Gloss на L’Oreal
5. молив за очи Crayon Eye Liner на Dior
6. червило KissKiss Extreme на Guerlain
7. пудра за път Meteorites на Guerlain
8. двойка сенки Palette 2 Couleurs на Dior
9. трио сенки Palette Collection Collector Powder for the Eyes на YSL
10. червило Rouge Interdit на Givenchy
11. двоен коректор Duo Correcteur на Guerlain
12. четворка сенки Les 4 Ombres на Chanel
13. многофункционален блясък Pocket Beauty Case на Givenchy
14. молив за очи Kajal by Nature на Lancome

 

 

 

 

 


Девет седмици и половина


Източник на вдъхновение за Preen, Versace и Roberto Cavalli са меко опушените очи и набъбналите от целувки устни на Ким Бейсинджър. Вместо да използват обичайните черни и въгленови сенки на клепачите, гримьорите забъркват телесни със сиви или златни с карамелени. Ивицата блещукащи сенки (при Nina Ricci тя е пусната дори перпендикулярно) придава непредсказуем вълнуващ ефект. Целта на „димния сигнал” е да подскаже на мъжете, че сте готови за игрички. Много секси и „тлеещо”. За създаване на естествен ефект от възбуда, скулите се повдигат с двуцветна пудра за лице, после се възпламеняват с кремообразна основа с перлен завършек. След като се очертаят с червило и блясък, устните леко се размазват с края на салфетка, за да изглежда линията неравна. Ефектът целувана-до-преди-една-минута е гарантиран.  


Лейди Чатърли


През уикенда истинската лейди язди кон, веднъж в месеца ходи на лов, а два пъти годишно пътешества по екзотични страни като „събира” впечатления в дневник от щраусова кожа. Принципно е трудно да се помири буржоазното възпитание със свободния дух, но при Dereк Lam се е получило. Carolina Herrera пък набляга на устните, оставайки очите сами да говорят. Цветовете, към които трябва да се стремите, са ярко жълто и бургундско. Върху горния клепач до веждата се поставят матово жълти сенки. Спиралата се пропуска, но пък веждите се подчертават с асфалтови сенки с матиран завършек. Устните се потупват с фон дьо тен, за да се лишат от естествения им цвят, и се покриват с няколко пласта червило с червено-лилав оттенък. Цветът на устните става по-тъмен и матиран благодарение на пласт полупрозрачна пудра между нанасянията. 


1. руж за скули „Златна треска“ Facettes D’Or на Chanel
2. палитра (2 цвята сенки и 2 червила – глос и крем) Lotus Splendor на Lancome
3. четворка сенки Prisme Again! Shimmer’s Eyes на Givenchy
4. червило Rouge Hydrabase на Chanel
5. глос Rouge Dior Creme de Gloss
6. пудра Prisme Libre на Givenchy
7. палитра червила (3 метални молива, глос и острилка) KissKiss Jeu de Dames на Guerlain
8. палитра сенки Impression Cuir на Dior
9. палитра за блясък (пудра, руж и изсветлител) Palette Collection Cоllector Powder for Complexion на YSL
10. руж Blush Variation на YSL
11. четворка сенки Ombre Eclat на Guerlain

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР